Frissen Fejérből

2021.04.16. 14:20

Újabb riválissal találkozik az Aqvital FC Csákvár

A Merkantil Bank Liga NB II 33. fordulójában az Aqvital FC Csákvár csapata újabb mérföldkőhöz érkezett, a bennmaradás szempontjából ismét „hatpontos” találkozó vár a gárdára a Szentlőrinc SE ellen vasárnap 17 órakor.

Káldor András

Madarász Márk (fehér) remek formában várja a Szentlőrinc SE elleni vasárnapi összecsapást

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Márciusban azt nyilatkoztam, saját kezünkben van a sorsunk, melyet a szünet utáni négy forduló döntően befolyásol, hiszen közvetlen riválisokkal találkozunk. A Kazincbarcikát és a DEAC-ot legyőztük, Békéscsabán pontot szereztünk, azaz volt okunk az örömre. Ha a Szentlőrinc ellen is sikeresek leszünk, jócskán megnövelhetjük bentmaradási esélyeinket – fogalmazott Visinka Ede, a csákvári együttes vezetőedzője.

Kétségtelen, hogy az utóbbi hetekben felfelé ívelő spirálba kerültek a sárga-kékek, és nem a véletlen műve volt, hogy elkerültek az abszolút kiesést jelentő 19. helyről, és jelenleg a 15. pozícióban várják a Szentlőrinc elleni csatát. A Baranya megyei csapat közvetlen üldözőjüknek számít a tabellán, egy pontra lemaradva tőlük.

Az más lapra tartozik, hogy a bajnokság hajrájához kanyarodva, hat fordulóval a vége előtt a játékoskeretet tekintve nincs a legideálisabb helyzetben Visinka Ede, és álmatlan éjszakákat okoz számára, hogy milyen összetételben küldje pályára tanítványait.

– Még a válogatott miatti szünet előtt dőltek ki a sorból, és mind a mai napig nem számíthatok Baranyai Ádámra, Sejben Viktorra, Murka Benedekre, Vaskó Tamásra, de Daru Bence sem egészséges. Békéscsabán aztán megsérült Csató Martin, legutóbb Albert Istvánt kellett lecserélnem, ráadásul Mim Gergely kisárgult, szóval komoly összeállítási gondjaink vannak. – tette hozzá, utalva arra, hogy Csató vádlija beszakadt a Békéscsaba ellen, és úgy tűnik, hogy idén már nem lép pályára.

Madarász Márk (fehér) remek formában várja a Szentlőrinc SE elleni vasárnapi összecsapást
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Fontos volt a hétközi játéknapon a DEAC elleni győzelem, melynek egyetlen, de győztes találatát a hetek óta remek formában játszó Madarász Márk szerezte.

– Nem a legszebb meccsünk volt az idényben, sajnos nem találtunk fogást az ellenfélen, nem tudtuk felvenni a labda kihozatalukat, a három belső védőt, ám, ha egy nullára is, de nyertünk. Szép játékkal szeretnénk pontokat gyűjteni, de most, ebben a helyzetben mindent fel kell vállalni, és az sem baj, ha mindezt csúnya játékkal tesszük – mondta a támadó, aki csapattársával, Daru Bencével együtt ott van a góllövőlista élmezőnyében.

A két csapat őszi találkozóján az AFC Csákvár 4-1-re győzött Daru három, és Tamás Nándor találataival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában