Frissen Fejérből

2021.04.13. 14:13

Sikeresen bemutatkozott a fehérvári Kovács Bálint

Jól sikerültek a fehérvári motoros, Kovács Bálint első versenyei a Spanyol Suberbike Bajnokság idei kiírásában. A cseh New2Project csapatában induló versenyző kategóriájában két versenyt is nyert.

Beke Zsombor

Fotó: H-Moto Team

Az elmúlt években több nemzetközi szériában is kipróbálta magát a 19 esztendős Kovács Bálint. 2021-ben teljes szezont fut majd a Spanyol Superbike Bajnokságban. A sorozat sajátossága, hogy egyszerre két kategória versenyzői motoroznak a pályán, a superbike, illetve az open 1000, ez utóbbiban indul a magyar versenyző is. Az első versenyhétvégére nem kellett sokat várni, a múlt hétvégén Jerezben rendezték meg az első fordulót. Kovács a hétvége előtt összesen négy napot tudott tesztelni csapatával a spanyol pályán (kettő a bajnokság hivatalos tesztnapja volt, kettő privát gyakorlás), aminek az eredménye meg is látszódott, hiszen már csütörtöktől kezdve megvolt a sebessége.

– Elég magabiztosan vághattunk neki a hétvégének, ugyanis tudtunk tesztelni a pályán négy napot, így megvolt már a tapasztalatom a motorral és a pályával is. Az összetett 10-11. helyén kezdtem a szabadedzéseken, ami nagyon biztató volt a folyatásra nézve – nyilatkozta a H-Moto Team menedzselte versenyző. – A szombati időmérő edzésen nagyon jól sikerült a gyors köröm, összetettben a hetedik helyen végeztem, a saját kategóriámban pedig első lettem. Jó időt sikerült motoroznom, a korábbi világbajnoki pilótától, Roman Ramostól mindössze 69 ezreddel maradtam le, a negyedik helyezettől pedig csak négy tized volt a lemaradásom.

A hétvége előtt Kovács célja az volt, hogy saját kategóriájának az élmezőnyéhez tartozzon, illetve az erősebb, superbike-osok tempóját is megközelítse, és a szezon végéig csökkentse lemaradását. Már az első hétvégén jó úton indult el a fiatal motorversenyző, kétszer is győzni tudott az open 1000-sek között.

Fotó: H-Moto Team

– Az első futam az időmérő után volt. Sajnos sem a rajtom, sem az első néhány kanyar nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Beragadtam néhány versenyző mögé, és mire áthámoztam magam rajtuk, addigra az eleje már túl messze volt. A verseny második fele így kicsit unalmasabb volt, a végére a tempóm is visszaesett. A vasárnapi, második versenyre sikerült erre megoldást találnunk, bár a rajtom itt sem sikerült olyan jól, mint szerettem volna, de jóval gyorsabban tudtam visszazárkózni. Az összetett elejét nem tudtam utolérni, viszont a mögöttem haladókat a verseny végére leráztam. Összetettben hatodik helyen értem célba, a kategóriámban pedig ezen a versenyen is elsőként.

A két győzelemmel zárult hétvége után egy kis pihenő következik a bajnokságban, legközelebb május második hétvégéjén lesz jelenése a mezőnynek Navarrában.

– A szünet alatt itthon is fogunk gyakorolni, illetve a következő forduló előtt ismét lesz lehetőségünk tesztelni, méghozzá a verseny helyszínén, Navarrában. Még nem jártam azon a pályán, így mindenképpen fontos, hogy teszteljünk előtte és találjunk egy jó beállítást is a motorhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában