bajnokság

2021.04.27. 15:49

Meccsdömping volt a rögbis lányoknál

A női rögbi bajnokság 5. fordulóját torna rendszerben játszották a Fehérvár Rugby Club pályáján, ahol a 3. lett a házigazda gárda.

Káldor András

A Fehérvár Rugby Club gárdája nem keltett csalódást

Fotó: a Klub

Fehérvár Rugby Club–Medvék Budapest. 15-12 (10-0)

Nem kis meglepetésre a 2. percben Kiss Virág felborítva néhány védőt 5 pontos célt vitt a bajnokaspiránsnak. Majd szó szerint szétpasszolták a fehérváriak az ellenfelet, és Völgyi Virág újabb 5 pontos célt szerzett. A második félidőben a Medvék két célt is bevittek, a vezetést is meg szerezték, de a végén az FRC-s lányok újból a megszokott, sokpasszos játékból Oláh Dorottya a szélen 5 pontos célt szerzett. A fehérváriak kombinatív játéka érvényesült, a kilencfős keretből csak két 18 éven felüli játékos van, az utánpótlás játékosok dinamikusan fejlődnek.

Fehérvár Rugby Club-Kecskemét 28-7 (5–7)

Az első mérkőzés nagyon sokat kivett a fehérváriakból, de Élő Zsanett 5 pontos céljával vezetést szereztek. A kötelező papírformát a Kecskemét felrúgta 5 pontos céljával és 2 pontos jutalomrúgásával vezetett a szünetben. Ezúttal nem láthattuk a fehérvárak előző meccsen nyújtott teljesítményét, és ez megbosszulta magát. A pihenő alatt adott kis lelki fröccs azonban segített. Először Oláh 5 pontos céljával, majd a jutalomrúgást követően Jakubecz Lili 2 pontjával 12-7-re módosult az állás. A szélsőként játszó villámgyors Jakubecz a 6. percben újabb 5 pontos célt szerzett, amit 2 pontos jutalomrúgásával megtoldott (19-7).

A Fehérvár Rugby Club gárdája nem keltett csalódást
Fotó: a Klub

Fehérvár Rugby Club–Esztergomi Vitézek 7–31

A bajnok Esztergom csapatának dinamikus letámadásával nem tudott mit kezdeni a Fehérvár. A mérkőzés idejekorán eldőlt.

Fehérvár Rugby Club-Nagykőrös Honfoglalók 36-5 (15-0)

Érvényesült a papírforma, az FRC csapata újból a kombinatív rögbit játszotta. A Honfoglalók kiválóan védekeztek középen, ezt mutatja, hogy csak a széleken tudott pontot szerezni az FRC, így nem volt lehetőség a szélekről történő sikeres jutalomrúgásokra.

A tornagyőztes kihirdetése igen alapos számolást igényelt a bajnoki kiírás szerint, ugyanis az első három helyen „körbeverés” történt, és minden csapatnak 10 pontja volt.

A torna végeredménye: 1. Esztergomi Vitézek, 2. Medvék Budapest, 3. Fehérvár Rugby Club, 4. Kecskemét, 5. Honfoglalók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában