Frissen Fejérből

2021.04.17. 17:35

Magyar siker Szófiában

Az Újpesti TE versenyzője, Gulyás Michelle nyerte az öttusa világkupa-sorozat harmadik, szófiai fordulóját. Az Alba Öttusa SE kiválósága, Alekszejev Tamara a hatodik helyen ért célba.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara versenyzését nem fenyegeti majd veszély, a Magyar Öttusa Szövetség segíti a felkészülését Fotó: KA/MW

Fotó: Kricskovics Antal

Kellemetlen időjárás, esős hideg nehezítette a bulgária döntő mezőnyének dolgát. Az utolsó számot, a laser-runt az orosz Ibatulina kezdte elsőként, Alekszejev Tamara harmadikként rajtolt, 25 másodperces hátránnyal. Amíg Alekszejev borzasztó lövősorozatokat produkált, addig az ötödikként induló Gulyás Michell minimális időt töltött a lőállásban, s futásban is egyre feljebb kapaszkodott. Az utolsó körre a fiatal Gulyás már elsőként fordult, közben Alekszejev lövészetei javultak, s ugyan visszacsúszott a nyolcadik helyre, a célba már hatodikként ért. Előzetesen a legjobb tíz közé várta magát a fehérvári pentatlonista, így hatodik helyével elégedett lehet. Gulyás Michelle élete első felnőtt aranyérmét nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában