kézilabda

2021.04.26. 19:38

Horváth Gabriella régi-új szerepkörben

A Székesfehérváron élő Horváth Gabriellát az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kongresszusán ismét beválasztották a szervezet vezetőségébe. 2016-ban a végrehajtó bizottság tagja lett, idén pedig a strandkézilabda-bizottság elnökének választották meg, amivel szintén tagja a közvetlen vezetőségnek.

Németh Krisztián

Horváth Gabriella újabb jelentős sportdiplomáciai sikert aratott, már a strandkézilabdáért is felel

Fotó: Kovács Anikó / Nemzeti Sport-archív

– Izgalmas és megható pillanat volt – idézte fel az újabb sportdiplomáciai sikert Horváth Gabriella. – Rengeteget jelent számomra a strandkézilabda, mert amikor az aktív pályafutásom lezárása után kezdtem eltávolodni a kézilabdától, ez a sportág volt az, ami visszafordított. Sikerült újra aktív kézilabdázóvá válnom, majd azonnal utat is jelentett a sportdiplomácia felé. Óriási megtiszteltetés, hogy visszatérhetek a strandkézilabdához, és tagja maradhatok az Európai Kézilabda-szövetség legmagasabb döntéshozói testületének.

A fehérvári sportdiplomata – amellett hogy az EHF végrehajtó bizottságának tagjaként dolgozik tovább – a strandkézilabdával foglalkozó munkacsoport vezetőjeként a szervezet égisze alá tartozó versenyek szervezése, operatív irányítása is a feladatai közé tartozik majd.

– Szinte a nulláról épült fel ez a fiatal szakág, ami komoly termékké vált a sportpiacon. Szeretnénk ezt továbbvinni. Célunk, hogy a kontinens minél több nemzete csatlakozzon a szakághoz.

Horváth Gabriella újabb jelentős sportdiplomáciai sikert aratott, már a strandkézilabdáért is felel
Fotó: Kovács Anikó / Nemzeti Sport-archív

Magyarország kézilabdasikerei, tradíciói és a számos, sikerrel rendezett nagy torna apropóján joggal vetődik fel a kérdés, vajon mekkora az esély rá, hogy hazánk is aktívan kiveszi a részét a világversenyek megrendezéséből.

– Pár évvel ezelőtt strandkézilabda-világbajnokságot szer­vezett Magyarország. Arról még nem egyeztettünk, lesz-e a közeljövőben újra nagy verseny. Az azonban tény, hogy Magyarország számos kézilabda-esemény házigazdája lehetett. Öt évig mi rendezzük a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, 2018-ban elnyertük a 2022-es férfi Európa-bajnokság rendezését, illetve Magyarországon lesz 2024-ben a női Eb, 2027-ben pedig a világbajnokság.

A magyar strandkézilabda-­bajnokság fejlesztése is napirenden van, ez is célja Gabriellának, hiszi, hogy Európában és itthon is sikerül előremozdítani a kézilabda strandra alkalmazott, rendkívül modern és látványos kis testvérét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában