Foci

2021.04.16. 20:11

Eggyel közelebb az ezüsthöz? – Az MTK Budapest látogat Felcsútra

Ha a Puskás Akadémia a labdarúgó NB I 29. fordulójában legyőzi az MTK-t, a Vidi pedig pontokat veszít a Honvéd ellen, a felcsútiak egyetlen aprócska lépés közelségbe kerülnek eddigi legnagyobb sikerükhöz.

Németh Krisztián

A fehér mezes PAFC remekül játszott a Fradi ellen

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A szezonban mindkét MTK elleni mérkőzés emlékezetesre sikerült. Az első, novemberi derbi azért, mert sima három-nullával távozott Felcsútról a kék-fehér együttes. A január végi találkozóról viszont sokkal kellemesebb emlékeket őrizhetünk, hiszen Géresi Krisztián debütálásként, csereként beállva a 95. percben góljával mindhárom pontot megszerezte „kölcsönkérőjének”.

A dobogó környékén ólálkodó MTK csütörtökön a másik Fejér megyei együttestől, a Mol Fehérvártól pofont kapott, mivel a Vidi ellenében kihullott a Magyar Kupa elődöntőjében. Ám ha azzal az eshetőséggel számolunk, hogy a piros-kékek behúzzák a sorozatban a győzelmet, akkor a bajnokságból a negyedik helyezett kvalifikál a nemzetközi kupaporondra, jelesül a Konferencia-ligára. Márpedig az MTK a Paks mögött egyetlen pont hátrányban az ötödik. Így mindjárt más megvilágításba kerül a Pancho Arénában vasárnap 15.15 órakor kezdődő derbi. A második helyen brillírozó PAFC előnye nyolc pont a Vidi előtt, az előny matematikailag még behozható. Egy győzelem itt, egy botlás ott, és az ezüst­éremre való esélye az égig nő a Puskás Akadémiának!

Vajon ez már most vasárnap bekövetkezik?

A fehér mezes PAFC remekül játszott a Fradi ellen
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ami a Puskás Akadémiát illeti, a címvédő Ferencváros újrázását sikerrel megakadályozta múlt hétvégén, és ahogy év elején Felcsúton, úgy az Üllői úton is az FTC futott az eredmény után, és szinte a hajrában mentette 1-1-re az összecsapást. Hornyák Zsolt együttese öt veretlenül megvívott bajnokinál tart, ebből négy találkozón győztesen hagyta el a játékteret. Hazai mérlegük a második legjobb a mezőnyben: a bajnokságban csak a Honvéd, a ZTE és az MTK tudott győzni Felcsúton.

Jó meccsnek ígérkezik az összecsapás, és lehet javítani az MTK elleni hazai örökmérleget: 2013 óta hat mérkőzésen csak egy győzelmet tud felmutatni a PAFC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában