Nem adott esélyt az AV19

2021.04.02. 18:36

DEAC-Fehérvár döntő a Magyar Kupában

5-2-re nyerte a Magyar Kupa elődöntőjét a DVTK ellen a Hydro Fehérvár AV19. Meglepetésre nem a Ferencváros, hanem a DEAC lesz az ellenfél a mai debreceni fináléban.

Németh Krisztián

Hydro Fehérvár-DVTK Jegesmedvék

Fotó: Derencsényi István

Két héttel azután, hogy „csont nélkül” kipottyant a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák liga rájátszásából Debrecenben volt jelenése az együttesnek, ugyanis a hazai szövetség úgy döntött, nem marad el a Magyar Kupa, és meghívásos négyes döntőt rendez. A debreceni csarnokban az első elődöntőn a „házigazda” DEAC hosszabbításban búcsúztatta a címvédő Ferencvárost, így a vérmes borsodi szurkolókban (akik természetesen a fehérváriakkal egyetemben csak a tv-közvetítés révén kísérhették figyelemmel a történéseket) felvetődhetett, hogy akár a másik „nagy” csapatot is ki lehet ejteni.

Tegyük a szívünkre a kezünket!

Megnéztük volna, mire képes a Fradi ellen az AV19, amely pazar alapszakaszt produkált az ICEHL-ben, és az is jólesett volna, ha Hári Jánosék visszavághattak volna a tavaly januárt megkeserítő, döntőbeli 6-3-as vereségért…

Ha már a múltbéli teljesítményeknél tartunk, jegyezzük meg, hogy a DVTK Jegesmedvék csapata pocsék idényt produkált a szlovák Extraligában, utolsó előttiek lettek az alapszakaszban, be sem jutottak a rájátszásba.

A péntek délutáni meccs elején a Fehérvár azt mutatta, hogy nem eresztett le az elmúlt két hétben – pontosabban múlt szombat óta, hiszen akkor jelentették be a Magyar Kupa megrendezését. A presszió hamar góllá érett, egy letámadás után Erdély Csanád kipattanóját Anze Kuralt ütötte közelről a Diósgyőr kapujába, 1-0. A kezdeti nyomás valamelyest alábbhagyott, de a légiós nélkül, sok régi exvolánossal és több fiatallal felálló DVTK sokáig emberelőnyben, sőt, öt a három ellen sem tudta betuszkolni a korongot Kornakker Dániel ketrecébe. Mígnem a 17. percben Szirányi Bence távolról beküldte a pakkot, 1-1.

A középső harmadban jól kezdett a Fehérvár, aztán átmenetileg fordult a kocka. Kornakker a bravúrjaival ezúttal is bizonyította, hogy nemcsak az osztrák ligában állja meg a helyét a kapuban. Nagyon úgy tűnt, hogy az AV19 eldönti a derbit. Előbb Caruso centerezésére érkezett pazarul Hári, majd Bartalis István remek szólója után Erdélyt szolgálta ki, 3-1.

Hári János (középen) két gólt szerzett, szombaton testvére ellen kell küzdenie Fotó: Derencsényi István

Timothy Campbell nagy gólt lőtt! A kanadai bekk kapásból talált be emberelőnyben a záró harmad elején, 4-1. Még egy szépítés is belefért, Ritó László közelről lőtte a keresztvas alá a korongot kevesebb mint öt perccel a vége előtt. A borsodiak kapus nélkül támadtak, ekkor kapták az ötödiket Hári jóvoltából, 5-2.

– Érződött, hogy kimaradt jó pár nap, nehéz volt visszarázódni – értékelt Erdély Csanád. – Talán egy kicsit fejben gyorsabban kellett volna pörögni az elején. Próbáltuk elérni, hogy megnyugodjunk, ez a második harmadban sikerült, és persze arról se feledkezzünk meg, hogy volt egy Kornakkerünk a kapuban – zárta értékelését a fehérváriak csatára.

Szombaton 14.30 órától rendezik a bronzmeccset, amelyen az FTC és a DVTK csap össze. A Hydro Fehérvár AV19 és a DEAC döntője 18 órakor kezdődik Debrecenben. Antti Karhula együttese a klub tizenkettedik Magyar Kupa elsőségért száll harcba.

JEGYZŐKÖNYV

Hydro Fehérvár AV19–DVTK Jegesmedvék 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Debrecen, zárt kapuk mögött. Vezette: Babic, Rencz, Kis-Király, Kedves.

Fehérvár AV19: Kornakker – Campbell 1, Sitpsicz, Hargrove (1), Hári 2, Kuralt 1 – Caruso (1), Horváth M., Bartalis (1), Erdély 1 (1), Petan (2), Geiger, Szabó D., Kähkönen, Lahti, Sarauer – Dobmayer, Mihály, Sárpátki, Szita. Vezetőedző: Antti Karhula.

DVTK: Adorján – Hadobás, Wehrs, Walker (1), Vas J., Rokaly – Szirányi 1, Kiss D. (1), Galajda, Csányi, Magosi – Láda, Vojtkó, Galanisz, Révész, Miskolczi – Ritó, Lővei, Mattyasovszki. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Kapura lövések: 43-30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában