Alba FKC

2021.03.22. 10:36

Utasi Linda lassan visszatérhet

A győri olimpiai selejtező miatt három hétig nem rendeznek bajnokit a női kéziseknél. Az Alba FKC vasárnap 16 órakor Vácon lép pályára.

Horog László

Utasi Lindát (labdával) lassan két hónapja nem az ellenfelek, hanem sérülése hátráltatja Fotó: Nagy Norbert/archív

Fotó: Nagy Norbert

A Duna-parti együttesnél sorra kerülő összecsapáson még nem lehet ott a pályán Utasi Linda, a fiatal balátlövő minden bizonnyal egy hónap múlva térhet vissza a parkettre. Január végén kéztörést szenvedett az egyik tréningen, a gipszet már levették a kezéről, de egyelőre nem labdázhat.

Utasi Lindát (labdával) lassan két hónapja nem az ellenfelek, hanem sérülése hátráltatja
Fotó: Nagy Norbert/archív

– A védekezést gyakoroltuk, amikor Afentáler Sára passzába beleértem. Nem tudom, a testébe akadtam bele, vagy a labda vitte el a kezem, eltört a kézközépcsontom. Sára azt mondta, szerinte nem a labda volt, ugyanis az ütközés után ő is fájlalta a kezét, neki nem esett komolyabb baja. Ami pozitív, hogy nem a lövő, hanem a bal kezem sérült meg. Persze, ez sem öröm, ugyanis több hónapot kell kihagynom. A gipszet március végén orvosi engedéllyel elhagytam, a drótokat pedig a hét közepén, 25-én veszik ki a kezemből. Eddig állóképességi gyakorlatokat végeztem, valamint a lábamat és a felsőtestemet erősítettem. Reményeim szerint április végén már mérkőzéseken is ott lehetek a parketten. A gipsz meglehetősen zavart az öltözködésben, valamint utcai viseletnél a nadrágba is gyakran beakadt a kezem. Bízom abban, hogy a szezon végére megfelelő formába kerülök. Tavaly ősszel, a bajnokság kezdetén kimondottan jól ment a játék, aztán visszaesett a teljesítményem – mondja Utasi Linda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában