harmadik forduló

2021.03.09. 19:02

Öt ezüst és egy bronz a fehérvári mászók tarsolyában

Az idei harmadik Magyar Kupa-fordulót rendezte meg a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség, a fehérvári sportolók nehézségi és gyorsasági mászásban is összemérték az erejüket a honi mezőnnyel az elmúlt hétvégén.

Krebsz András

Domahidy Kata pirosban (Redrock)

A MAG 47 elnevezésű fővárosi versenyen három székesfehérvári mászó klub képviselői is a csúcsra törtek: a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület és a Székesfehérvári Hegymászó Sportklub két-két ezüsttel, míg a Mozogj Kreatívan Sportegyesület (Redrock) egy ezüsttel és egy bronzzal növelte az éremgyűjteményét.

A köteles biztosítás mellett történő nehézségi mászásban záporoztak a fehérvári ezüstök: mini korcsoportban Németh Levente (Rotpunkt), a gyereknél Fürstner Leon (SZHSK), a serdülők között Domahidy Kata (Redrock), míg az ifjúsági B korcsoportban Pajor Vince (Rotpunkt) végzett a második helyen, Vince mögött Hegedüs-Krisó Dénes (Rotpunkt) a 4. legjobb eredményt érte el. A junioroknál Müller Ágnes (Redrock) a negyedik, Forgács Eszter Evelin (Rotpunkt) az ötödik pozícióban zárt.

Fürstner Leon fekete felsőben (SZHSK)

Nagy volt a csata a nyílt mezőnyben női és a férfi vonalon egyaránt: Forgács Eszter Evelin (Rotpunkt) a 17., Müller Ágnes (Redrock) a 20., Csutorás Gergő (Rotpunkt) a 36., Pajor Vince (Rotpunkt) az 53., Hegedüs-Krisó Dénes (Rotpunkt) a 81., Abonyi Gábor (Rotpunkt) pedig 85. helyen fejezte be a viadalt. A senioroknál Csutorás Gergő (Rotpunkt) a 10., Dr. Milán Dénes (SZHSK) a 13. helyezés birtokában térhetett haza.

Domahidy Kata pirosban (Redrock)

A szintén köteles biztosítás mellett zajló gyorsasági mászásban gyerek korcsoportban Fürstner Leon (SZHSK) 2., míg a serdülők között Domahidy Kata (Redrock) 3. helyezés ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában