idegenbeli vereséggel kezdtek

2021.03.09. 20:52

Nem csüggednek a rögbisek, a jövő héten javíthat a csapat

Megkezdődött a magyar rögbibajnokság tavaszi szezonja, az NBII-ben a Fehérvár Rugby Club együttese idegenbeli vereséggel rajtolt.

Káldor András

Sebők Norbert és Molnár Barna (Fehérvár Rugby Club) közösen állítja meg a Honfoglalók játékosát

Fotó: Archív (a klub)

Honfoglalók–Fehérvár Rugby Club 66-14 (25-7)

A piros-kékek ­Nagykőrösre utaztak a jelenleg veretlen Honfoglalók csapatához. Bár kis létszámú gárdával sikerült részt venni a találkozón, de elszánt volt a csapat arra, hogy meglepjék fiatal ellenfeleiket. Sajnos ez az eredmény alapján nem úgy jött össze, mint gondolták Antal Benjamin vezetőedző és tanítványai. Ellenfelük szerezte meg az első három célt az összecsapás elején, azonban a fehérváriak ezen túlléptek, és próbáltak látóhatáron belül tartani őket. A 30. perc környékén Erős Regő szemfüles labdaszerzésének és Molnár Barnával való offlood passzának köszönhetően meg is szerezték az első céljukat. Bár ezzel igazán nem sikerült megzavarni a házigazdákat, és a szünetre ők mehettek elégedettebben, hiszen 25-7-re vezettek. A második félidő elején nekiveselkedtek ismét a Vadkanok, és összehoztak egy újabb célt Molnár Barna áttörését követően.

Sebők Norbert és Molnár Barna (Fehérvár Rugby Club) közösen állítja meg a Honfoglalók játékosát
Fotó: Archív (a klub)

Igen ám, de kiütközött a játékukban, hogy sok a hiányzójuk, és az összeszokatlanság is erősen érződött, így a nagykőrösiek nagy különbséggel nyerték a találkozót.

A mérkőzés egyértelmű pozitívuma volt, hogy Veszprémi Levente személyében új játékos mutatkozhatott be a felnőttek között, és remekül helytállt leváló és a számára idegen szélső pozícióban is. Mindenesetre több tanulsággal is szolgált a meccs, jól látszott, hogy mi az, amin javítani kell a jövőben. Más kérdés, hogy igazán nincs sok idő arra, hogy variáljanak a csapaton, mert március 13-án, szombaton 14 órakor hazai pályán a MedEx Project csapatát fogadják, és ellenük igyekeznek kiküszöbölni a csorbát, és a győzelmet megszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában