u21

2021.03.22. 20:30

Meglepetést okoznának a fiatalok

Március 24-én kezdődik a magyar–szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság. A Puskás Akadémiát három játékos képviseli a korosztályos nemzeti együttesben.

Beke Zsombor

Deutsch László a továbblépésben reménykedik

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Szerdán 21 órakor mutatkozik be a magyar U21-es válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, a m ieink az A jelzésű csoportban Németországgal, Romániával és Hollandiával mérik össze erejüket. A Gera Zoltán edzette csapat nincs könnyű helyzetben, hiszen sérülések és a koronavírus-megbetegedések jelentősen átírták az eredetileg elképzelt keretet. A Puskás Akadémiát három játékos képviseli a korosztályos válogatottban, Kiss Tamás, Deutsch László és a mindössze 18 esztendős Auerbach Martin készül Telkiben a megmérettetésre. A PAFC alapembere, Kiss Tamás bizakodva tekint a három mérkőzés elé.

– Bár előzetesen nem mi vagyunk a favoritok, mindenki szeme előtt az lebeg, hogy nagyon jó lenne továbbjutni – nyilatkozta a klub honlapjának a 20 éves szélső. – Riválisainknál elég neves játékosok futballoznak, de ha csapatként küzdünk, akkor mindhárom mérkőzésen lehet esélyünk.

Deutsch László a továbblépésben reménykedik
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A válogatott védelme már rögtön a nyitónapon komoly feladat elé néz, hiszen a német válogatottban pályára lép a Bundesligában a Borussia Dortmund színeiben egyre több lehetőséget kapó csatár, Youssufa Moukoko is.

– Szeretnénk továbbmenni ebből a kemény csoportból is – nyilatkozta a felcsútiak védője, Deutsch László. – Számomra az a legfontosabb, hogy elvégezzem a jó háttérmunkát és biztos pontja legyek a védelemnek. Nagy felelősség hárul ránk, hiszen mindhárom ellenfelünk kezdeményező futballt játszik, jól támad.

A keretben kapusposzton is történt változás, Demjén Patrik is megfertőződött a koronavírussal, helyére a Puskás 18 éves játékosát, az NB I-ben már két mérkőzésen védő Auerbach Martint hívta be a szakmai stáb.

– Edzés közben tudtam meg a hírt, aligha kell mondanom, mennyire megörültem – meséli a nemrégiben még az U19es válogatottban is szerephez jutó portás. – Természetesen rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy 18 évesen rám gondoltak az U21-es válogatottnál.

A magyar válogatott két helyszínen játssza majd le mérkőzéseit, március 24-én Németországot, március 30-án Hollandiát a MOL Aréna Sóstóban, március 27-én Romániát a Bozsik Arénában fogadja Gera Zoltán alakulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában