Valentin Kupa

2021.03.09. 20:58

Két fehérvári aranyat hoztak a műkoris lányok a fővárosból

A Vasas Jégcentrumban a házigazda piros-kék egyesület rendezte a Valentin Kupát, amelyen jól szerepeltek a Székesfehérvári Jégmadár Műkorcsolya Egyesület sportolói.

Horog László

Balról Hartdégen Lili, Oros Hajnalka vezetőedző, valamint Czakó Luca

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A káposztásmegyeri jeges létesítmény volt az otthona a viadalnak, amelyen a koronázóvárosi egylet hat sportolóval képviseltette magát. A Basic novice II. kategóriában Hartdégen Lili győzött, a zsűri tagjai 39.46 ponttal jutalmazták teljesítményét. A Basic novice III. kategóriában Czakó Luca szintén a legjobbját produkálta az idényben, ő is magabiztosan nyert, 39.88 ponttal. Ugyanebben a versenyszámban Idrisz Szonja a 7. helyen zárta a küzdelmeket. A Mini Cubs erőpróbán Bráth Hanna 6. lett, ugyanitt Schall Natália Panka a 9. helyen fejezte be a viadalt.

Balról Hartdégen Lili, Oros Hajnalka vezetőedző, valamint Czakó Luca
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– A Valentin Kupa igazi visszacsatolás volt, hogy a lányok jó úton járnak, Lili és Luca a teljes budapesti és vidéki mezőnyt maga mögé utasította, magabiztosan, magas pontszámokkal nyerte a versenyt. Komoly teljesítmény, amit ebben a szezonban nyújtanak a lányok, nincs olyan verseny, amelyen nem lépnek dobogóra. Úgy gondolom, beérni látszik a sok munka és szorgalom. Nem csak rájuk, nagyon büszke vagyok minden tanítványomra, hiszen versenyről versenyre fejlődnek, még ebben a rendkívül furcsa, pandémia sújtotta időszakban is – mondta Oros Hajnalka vezetőedző.

A szezonban még két fontos verseny vár a lányokra, március végén Jászberénybe utaznak, ahol közel 30 év után rendeznek ismét műkorcsolya- viadalt. Április 10–11-én a saját rendezésű, fehérvári versennyel zárják a jeges idényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában