vízilabda

2021.03.03. 22:45

Harmincegy gólig jutottak az újvárosiak

Az első osztályú magyar női vízilabda-bajnokság 15. fordulójában a 40 ponttal listavezető Dunaújváros a pont nélkül álló Honvéd gárdája ellen ugrott medencébe szerdán este. Az már a találkozó harmadik percében eldőlt: ezúttal sem születik majd bombameglepetés a két csapat találkozóján.

Szabó Szabolcs/DH

Gurisatti Gréta keze ötször sült el

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

DUE-Maarks Graphics – Budapesti Honvéd 31-2 (7-0, 7-0, 8-1, 9-1)

Dunaújváros: Magyari (Sajben V.) – Szilágyi 3, Gurisatti 5, Horváth 2, Mahieu 5, Garda 2, Pál. Csere: Sajben N. 3, Szabó N. 1, Brezovszki 2, Mucsy 2, Szellák 2, Huszti 4. Vezetőedző: Mihók Attila.

Honvéd: Varga – Hollósi, Pap 1, Rajna, Bálint, Borsi, Czakó, Aranyi. Csere: Molnár, Baksa, Balaskó, Kiss 1., Borsi.

Bár az első dunaújvárosi támadás kimaradt, a következő akciónál már beindult a gólgyártás. Horváth Brigitta egy labdaszerzést követően tempózott egészen a Honvéd kapujáig, majd magabiztosan értékesítette a ziccert (1-0), a folytatásban menetrendszerűen érkeztek a dunaújvárosi találatok. Eredményes volt Gurisatti, Szilágyi és Mahieu is. Az első játékrész utolsó másodpercében Gurisatti már a hetedik újvárosi gólt szerezte (7-0).

Gurisatti Gréta keze ötször sült el
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A második nyolc percben sem változott a játék képe. A Honvéd támadásait rendre hatástalanította a hazai védelem, ha pedig kellett, Magyari oldotta meg higgadtan feladatát. Mihók Attila rendre sorokat cserélt, az újvárosi hölgyek pedig láthatóan élvezték a partról könnyednek tűnő játszadozást. A negyed vége előtt szűk 40 másodperccel Mahieu egy szép centerakció végén meglőtte csapata 13. gólját. A nagyszünet előtt pedig még Garda is betalált (14-0).

A fordulást követően érkezett a hazai kapuba Sajben Viktória, és továbbra is üzembiztosan termelt az újvárosi gólgyár. Az egyetemisták 19. találata után Pap révén a Honvéd is megszerezte első gólját (19-1). Az utolsó negyed előtt 22-1-es állást mutatott az eredményjelző.

A végére csak egy kérdés maradt: eljut-e harminc gólig a hazai csapat? Szellák Csenge a vége előtt egy perccel meglőtte a harmincadikat, majd a lefújás előtt szintén ő gondoskodott 31. gólról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában