röplabda

2021.03.02. 21:53

Dupla győzelemmel zárták a fordulót

A MÁV Előre-BERICAP női és férfi NB I-es röplabdacsapatai egyaránt győzelemmel zárták a fordulót, és továbbra is harcban vannak az Extraligába jutásért vívott küzdelemben.

Káldor András

A MÁV Előre-BERICAP női csapata (fehér) lendületben van

Fotó: JRK

Jászberényi RK–MÁV Előre-BERICAP 0:3 (-24, -18, -21)

Jászberény, zárt kapuk mögött. Vezette: Árpás, Bibók.

JRK: Imre 6, Faragó 4, Csabai 7, Csiki 3, Kocsmár 3, Nagy O. 10. Csere: Lagzi-Kovács, Mizsei (liberók), Juhász V. 3, Sléder, Berényi 1, Horváth R., Hajdu 7. Vezetőedző: Deme Gábor.

MÁV Előre-BERICAP: Sebestyén 12, Sólyom 3, Hackl 6, Ancsin 6, Haase 15, Kiss A. 13. Csere: Kovács E., Deli- Germann (liberók), Borostyán, Szilágyi, Fáskerti. Vezetőedző: Farkas Mihály.

A női röplabda NB I Liga 2. fordulójából pótolt mérkőzésen az alapszakasz- éllovas fehérváriaknak ez volt egymás után a tizedik sikerük a bajnokságban. A héten megsérült szerb légiós, Iva Durdanovic nélkül, a megszokottól eltérő felállásban lépett pályára Farkas Mihály alakulata Jászberényben, az előzetes esélyek azonban fehérvári sikert jósoltak, hiszen a tabella éllovasaként a sereghajtóhoz látogattak a kék-fehérek. Ugyan szoros játékot hozott a nyitós zett, és csupán minimális pontkülönbséggel tudta megnyerni ezt a Loki. A második játszma már jóval simábban alakult, és a harmadik felvonásban is diadalmaskodtak a kék-fehérek. – Soha nem látott, gyakorolt felállásban és rendszerben, nyitásfogadási alakzatban kellett ma megnyernünk ezt a mérkőzést. A lényeg, hogy sikerült, és zsinórban ez volt a tizedik győzelmünk – fogalmazott Farkas Mihály.

A MÁV Előre-BERICAP női csapata (fehér) lendületben van
Fotó: JRK

Dág KSE–MÁV Előre-BERICAP 2:3 (-20, -15, 19, 13, -11)

Dág, zárt kapuk mögött. Vezette: Varga A., Bibók.

Dág: Buzás 3, Kunert 25, Kun 18, Takács R. 1, Flachner 7, Sow 8. Csere: Steiner, Kara (liberók), Jánossy 3, Majer, Balázs, Oláh 1. Vezetőedző: Zirigh Balázs.

MÁV Előre-BERICAP: Gyenyin 10, Neukum 7, Tóth K. 6, Kholman 17, Salazar 24, Kulcsár 5. Csere: Szentesi, Takács M. (liberók), Arató, Szőke 1, Náhol, Stefanovics. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

A férfiak egy héten belül másodszor találkoztak a Dág KSE csapatával az NB I Liga alapszakaszának 6. fordulójában. Jól kezdett a MÁV Előre-BERICAP, hiszen az első szettben 25:20-as sikerrel előnybe került. A második játékrészben pedig tovább növelte fórját, ám a harmadik játszmában nem sikerült lezárni a meccset, majd a negyedik felvonást is megnyerte a Dág. Az ötödik játszmában felálltak a fehérváriak, és 3:2-re legyőzték riválisukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában