Frissen Fejérből

2021.03.31. 20:13

Bolla Bendegúz: Láthatták, hova kell eljutni

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott miután mindegyik mérkőzését elveszítette, a csoportkör után búcsúzni kényszerült a korosztályos kontinenstornáról. Bolla Bendegúz csalódott, de nagy megtiszteltetésnek élte meg, hogy csapatkapitánya lehetett a válogatottnak.

Beke Zsombor

Szkesfehrvr 20210330 Labdargs 2021 U21 Eurpa bajnoksg EB Magyarorszg Hollandia Fot Trk Attila Nemzeti Sport Szendrei Norbert Bolla Bendegz

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokságnak baljós előjelekkel vágott neki a válogatott, hiszen a felkészülés alatt több alapemberéről le kellett mondania Gera Zoltán szövetségi edzőnek betegség, illetve sérülés miatt. A mieink sorrendben Németországgal (0-3), Romániával (1-2) és Hollandiával (1-6) mérkőztek meg.

– A németek elleni mérkőzésen számítottunk ekkora nyomásra, 60 percig működött a védekezésünk, majd ahogy fáradtunk, szétestünk, elkerülhető gólokat kaptunk – kezdte értékelését Bolla Bendegúz, a Mol Fehérvár védője. – A románok elleni találkozó igazi presztízsmérkőzés volt, a kiállítás sajnos nagyban meghatározta a végkimenetelt. Emberhátrányban is a csapat szívét-lelkét kitette a pályára, még vezettünk is, de aztán szögletből megint kaptunk egy elkerülhető gólt. Az utolsó mérkőzés előtt az volt a kérdés, hogy az együttes túl tudja-e magát tenni a románok elleni vereség okozta csalódottságon. Mint kiderült, nem, nagyarányú 6-1-es vereség lett a vége.

– A hollandok ellen nehéz volt játszani, de megbeszéltük az öltözőben, hogy tovább kell lépni és a becsületünkért kell küzdeni. Ez nem sikerült, nehéz erről találkozótól bármit mondani.

A három mérkőzés mindegyikén csapatkapitányként vezethette a pályára a magyar válogatottat Bolla Bendegúz.

– Nagy megtiszteltetés volt, hogy Gera Zoltán engem nevezett ki csapatkapitánynak és egy ilyen rangos tornán vezethettem a csapatot. Hatalmas felelősséggel is járt, próbáltam vezérként segíteni a csapatot, de ez az utolsó meccs mély nyomot hagyott bennem. Elég fiatal keretünk volt, talán a legnagyobb pozitívuma a tornának, hogy átéltük ezeket a mérkőzéseket, mindenki megtapasztalhatta a saját bőrén keresztül, hogy ha magasabb szintre vágyik, hova kell még fejlődnie és ehhez még mennyi munkára van szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában