elég sok a sérült már az idény elején

2021.03.04. 19:09

Bizakodnak a hétvégi házigazdák

A 17. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2021. március 6., szombat 14.30

Bodajk SE (5.)–Enying (11.) – ősszel: 2-3.

Kovács Zoltán a Bodajk SE vezetőedzője: – Abból a szempontból szerencsés volt, hogy volt egy hetet pihentünk, mivel több sérültünk is van, akik gyógyulgatnak, de azért vannak még kérdőjelek a szombati összeállításban. Molnár Milán és Nagy Ferenc sérüléssel bajlódik, van egy öt sárgásunk, Herczeg Csaba. Nem tudom még, milyen összetételben lépünk pályára, de tizenegyen biztosan megleszünk. Az Enying csapata a hétvégén meglepetést okozott az Ikarus otthonában, a táblázaton elfoglalt helyük nem biztos, hogy a valós képet mutatja. Szerintem előrébb van a helyük, képesek bravúrokra, ráadásul a támadó sorukban van két olyan játékos, aki nagyon veszélyes, illetve van egy belső középpályás, aki szintén masszív és jobb az átlagnál. A kontráikra nagyon kell figyelnünk, hogy ne nyíljunk ki, zártan kell védekezni. Igazság szerint hazai pályán hatékonyabbnak kell lennünk, mint két héttel ezelőtt, mert akkor volt egy kis szerencsénk a Kápolnásnyék ellen. A legfontosabb cél természetesen a három pont begyűjtése, ahogy minden mérkőzésen.

2021. március 7., vasárnap 14:30

Lajoskomáromi SE (14.)–Tó-Vill Kápolnásnyék (8.) – ősszel: 3-0.

Megyeri János a Lajoskomáromi SE vezetőedzője: – Kétségtelen, hogy mentálisan és az önbizalmat nézve visszaveti a társaságot az, hogy két vereséggel kezdtük a tavaszi szezont. Játszottunk két olyan mérkőzést, amelyek közül a hazai találkozón, a Sárbogárd ellen teljes mértékben partnerek voltunk. Egy gól döntött azon a hajrában, egy egyéni hibából. Ilyen bakit nem lehet elkövetni, egy rossz döntésből született a Sárbogárd győzelme. Több olyan lehetőség is lett volna a meccs folyamán, amikor a magunk javára eldönthettük volna. Tordason pedig az a csapat tudja megnyerni a mérkőzést, amelyik akaratban és fejben jó, valamint fegyelmezetten játszik, és a házigazdákban mindez megvolt. Itt is több egyéni hiba akadt a játékunkban. Attól függetlenül, hogy a második félidőben 2-0-as tordasi vezetésnél olyan lehetőségünk volt, amellyel egyenlíthettünk volna, de kaptunk egy gólt, és ez teljesen leültette a csapatot. Annyi változás történt a csapatban, hogy a fiatalokhoz nyúlunk, és apránként építjük be őket. Ezeknek a helyi kötődésű a játékosoknak azért idő kell ahhoz, hogy fel tudják venni a megyei első osztály ritmusát. Ennek a szintnek jelen pillanatban alatta vagyunk, de alázattal le lehet küzdeni. Más lehetőségünk nincs a Kápolnásnyék ellen, és úgyis készüljünk ellen, hogy hazai pályán győzzünk, és egy kicsit hozzácsatlakozunk az alsóházhoz. El akarunk mozdulni a kieső helyről, és egy győzelem nagyon sokat segítene a társaságnak, főleg az önbizalom oldaláról nézve.

Móri SE (2.)–Tordas FÉSZ ZRT. (9.) – ősszel 5-2.

Kiss Máté a Móri SE vezetőedzője: – A váratlan sérülések eddig is nehezítették a munkát, de múlt héten a gyanús megbetegedések miatt le kellett fújnunk az edzéseket és elővigyázatosságból a mérkőzést is. Csapatkapitányunkra hosszabb pihenő vár, így Lattenstein Norbinak ezúton is a csapat és a klub nevében jobbulást kívánunk. Mellette két-három eddig stabil kezdőjátékos várhatóan szintén kihagyni kényszerül a hétvégi meccset. Azzal együtt, hogy nem lesz könnyű pótolni őket, ez egy lehetőség is egyben a csapat többi játékosának, hogy megmutassa magát. A heti munkát és hétvégi meccset is Németh Bálint edző kollégám felügyelete alatt végzik a srácok, mivel a karantén szabályai miatt nem tarthatok a csapattal. A Tordas egy masszív csapat, okoztak már meglepetést nekünk is korábban, így csak teljes erőbedobással és maximális koncentrációval tudjuk itthon tartani a három pontot.

Kisláng (12.)–Főnix FC (10.) – ősszel 0-1.

Erdei István a Kisláng vezetőedzője: – Két hete le kellett volna győznünk a Mányt, ott annyira érződött, hogy mindenki győzni akar, hogy görcsössé vált a játékunk, nem találtunk fogást rajtuk. Ellenfelünk rendkívül kellemetlen stílusban futballozott, kemények voltak, állandóan a párharcokat keresték, az őszhöz között képest a 180 fokos fordulatot vett a játékuk, és csak nagy nehézségek árán tudtunk amúgy egyenlíteni is. Bízunk abban, hogy a Sárosd elleni játékunk jó alapot adhat a Főnix FC elleni találkozóra. A vendégek Büki Baltazár személyében minőség játékost igazoltak, bár előtte sem volt gyenge a fehérvári csapat. Nem tudom mi lesz velünk, mert ezer sebből vérzünk, mivel Balog Zoltán biztosan hiányozni fog makacs vádlisérülése miatt, valamint Simon István visszavonulása után továbbra is a fiataloknak tudunk támaszkodni, akik még rutintalanok. Őket az U19 csapatból folyamatosan próbálom beépíteni. Mindent meg fogunk próbálni abban reménykedünk, hogy a saját pályánkon meg tudjuk fogni az ellenfelet.

Martonvásár SK (4.)–Sárbogárd SE (6.) – ősszel 2-0.

Kovács Attila a Martonvásár SK vezetőedzője: – A Főnix FC ellen az első félidőben momentumunk sem volt, ellenben a szünet után visszajöttünk a meccsbe. Ez olyannyira sikerült, hogy közel jártunk az egyenlítéshez, ám egy kapott gól mindezt felülírta. Azt pedig nehezen hiszem el, hogy a játékvezetők ne látták volna, hogy a gólt megelőzően körülbelül három méteres lesen volt az ellenfél csatára. Az ilyen találat teljesen visszavetette a társaságot. Ezenkívül kaptunk egy piros lapot, olyan eseteket számtalan történt a mérkőzés folyamán, csak azoknál sárga lappal elintézte a bíró. Úgy tudjuk csak legyőzni a Sárbogárd csapatát, hogyha jobban játszunk, mint a Főnix FC ellen. Hiányozni fog két-három stabil játékosom sérülés és betegség miatt, de nagyon remélem, hogy javítani tudunk, és legyőzzük a Sárbogárdot. Ez adhatna valamelyest önbizalmat a folytatásra.

DUFK SE (13.)–Sárosd Kronos Sport (1.) – ősszel 1-5.

Szellák Sándor a DUFK SE vezetőedzője: – A Mány elleni találkozóban több volt, velem együtt a játékosaim is kudarcként élték meg a pontvesztést és hogy nem tudtunk nyerni. Ellenfelünk brutálisan állt hozzá a meccshez, a fiatalokat terrorizálták, agyon rugdalva őket. Több lehetőségünk is volt, amelyekből gólokat tudtunk volna szerezni. Végül rúgtunk egy szép akciógólt, de kaptunk egy potyagólt. A Sárosd ellen, ha nem jön közbe semmi, akkor remélem, hogy úgy, mint az Ikarus ellen, meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. Nem ez az a mérkőzés, amely nekünk áll igazán, nem erre tervezzük a pontszerzést, de a jó folytatáshoz nem bánnám. Vannak sajnos sérültjeinek, akiknek a lába a műfüves edzés miatt be van gyulladva, így ketten emiatt nem is tudnak majd játszani.

Ikarus-Maroshegy (3.)–Mányi TK (15.) – ősszel 1-0.

Borsányi István az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – Az Enying elleni mérkőzésen felborult a pálya, beásta magát ellenfelünk a 16-oson belülre. Mindent kihagytunk, kicsit szétszórtak voltunk, nem koncentráltunk eléggé, és egy kicsit más felállásban is játszottunk, mint korábban. A 85. perc környékén volt egy megpattanó lövés, amiből gól lett, majd mindent egy lapra feltettünk, de nem tudtunk egyenlíteni, a hosszabbítás végén kaptunk egy gólt. A Mány ellen hasonló mérkőzést várok nagy valószínűséggel az ő kapujuk előtt fog folyni a játék, és majd kontrákkal próbálkoznak. Fel leszünk erre készülve, lényegében az őszi meccsünk óta gyakorolunk az ilyen felfogásban levő csapatok ellen. Ha tudunk egy gólt rúgni, utána már felszakadhat a gát, megnyerhetjük a mérkőzést. Vannak sérültjeink, betegeink, de bízom abban, hogy kompakt csapattal tudunk felállni.

Szabadnapos: Ercsi Kinizsi SE (7.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában