Nem végeztek valami jól

2021.03.22. 20:48

A MÁV Előre-BERICAP két vereséggel rajtolt a rájátszásban

Három szettben elveszítette a MÁV Előre-BERICAP a Gödöllői RC elleni idegenbeli találkozót is a női röplabda NB I 1–3. helyéért zajló rájátszásában. A szombati mérkőzésen kiállított Farkas Mihály vezetőedzőt eltiltás miatt nélkülözni kényszerült a fehérvári gárda.

Káldor András

A fehérvári lányok mindent megtettek, ám ezúttal nem sikerült megszorítani riválisukat, de még visszavághatnak

Fotó: a klub

Gödöllői RC–MÁV Előre-BERICAP 3:0 (20, 24, 22)

Budapest, zárt kapuk mögött Vezette: Adler, Horváth.

Gödöllői RC: Misonova 19, Ince 8, Ratkai 5, Tóth 5, Kökény 14, Kovács 5. Csere: Faragó, Maurer (liberók), Sorompó, Bajnóczi, Hajós 3, Saáry 1. Vezetőedző: Szalay Attila.

MÁV Előre-BERICAP: Sólyom 4, Hackl 3, Ancsin, Haase 10, Kiss 2, Durdanovic 20. Csere: Deli-Germann, Kovács E. (liberók), Borostyán. Vezetőedző: Farkas Mihály

A fehérváriak előző nap küzdelmes mérkőzésen szenvedtek vereséget a TFSE együttesétől. A térdsérüléssel bajlódó Sebestyén Flóra hiánya miatt ezúttal is felforgatott csapattal játszottak, Farkas Mihály vezetőedző csak a lelátóról figyelhette a történteket, mivel egy nappal korábban kiállították a TFSE elleni találkozó végén. A Gödöllő jól kezdte az összecsapást, 5:0-val indított. A folytatásban hol felzárkózott, hol újfent nagyobb hátrányba került a Loki, de 16:16-nál beérte ellenfelét. Ezután viszont sorra jöttek a pályaválasztó pontjai, Ancsin Kitti csapatkapitány és társai pedig nem tudtak újra egyenlíteni, a Gödöllői RC 25:20-ra nyert. A második játékrész jóval szorosabban alakult, és csak az utolsó pillanatokban, minimális pontkülönbséggel dőlt el a sorsa. A szett nagy részében a fehérváriaknál volt az előny, és minden esélyük meg is volt a sikerre, de a hajrában játszmalabdáikat hárították a vendéglátók, majd 26:24-re megnyerték ezt a felvonást is. A harmadik szett sem volt kevésbé izgalmas az előzőnél: hol az egyik, hol a másik gárda birtokolta az előnyt. 11-nél, 16-nál, sőt 21-nél is egyenlő volt az állás. Utóbbit követően sajnos megint a Gödöllői RC örülhetett, Irena Misonova pontjával 25:22-re lezárta a szettet, egyben a mérkőzést is megnyerte 3:0-ra.

A fehérvári lányok mindent megtettek, ám ezúttal nem sikerült megszorítani riválisukat, de még visszavághatnak
Fotó: a klub

– Nehezen tudok bármit is mondani, nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a hétvége! De megyünk tovább, mert még nincs vége! – mondta határozottan Ancsin Kitti, a fehérvári csapat kapitánya.

A MÁV Előre-BERICAP legközelebb április 3-án 18 órától, ismét a Gödöllői RC ellen lép pályára idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában