Izzik majd a Váli-völgy

2021.03.12. 20:40

A második fogadja a harmadikat a Puskás–Vidi derbin

Hamisítatlan megyei rangadón csap össze a Puskás Akadémia FC és a Mol Fehérvár FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I. 26. fordulójában. A tét pedig az ezüstérem.

Ferencz Balázs

Bizonyára sűrű lesz a levegő Felcsúton vasárnap este, rangadót vívnak a megyeiek Fotó: Nagy N./archív

Fotó: Nagy Norbert

Soha nem lépett még pályára akkora presztízs terhe alatt a Vidi és a Puskás, mint vasárnap este 19.15 órától teszik. Ugyanis a tabella második helyén álló felcsútiak a győzelem és pozíciójuk megerősítése reményében fogadják a harmadik, s az ezüstért harcoló fehérváriakat.

A két együttes 19. bajnoki randevújukra készül, a Vidi 10-szer nyert, míg a Puskás háromszor örülhetett, öt döntetlen mellett. A piros-kékek felé billen tehát az örökmérleg nyelve, azonban az utóbbi tíz összecsapás meglehetősen kiegyenlített csatát mutat. A fehérváriak négyszer, a Puskás háromszor nyert, s három alkalommal osztoztak a pontokon. A 2020–21-es pontvadászatban eddig csak a Sóstón mérték össze erejüket, egy 3-1-es Vidi-győzelem után 1-1-el zártak decemberben. Azonban most kétségtelenül Hornyák Zsolt együtteséé a jobb forma. A Puskás Akadémia FC 2021-ben csupán egy bajnokiját veszítette el, egyszer játszott döntetlent, hét meccsét pedig megnyerte. 25 élvonalbeli találkozójából 14-et nyert meg, 3 döntetlen mellett 8 vereséget szenvedtek a felcsútiak.

Bizonyára sűrű lesz a levegő Felcsúton vasárnap este, rangadót vívnak a megyeiek
Fotó: Nagy N./archív

– Nem az volt a tervünk még idén a tavaszi szezon kezdetén sem, hogy majd a Puskás Akadémia ellen az ezüstért harcolunk, de ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor most az ezüst­érem megszerzése a legfőbb célunk a bajnokságban – vélekedett Nikolics Nemanja, a Mol Fehérvár FC csatára. – Ahhoz, hogy ezt megszerezzük, vasárnap nyernünk kell. Ellenfelünk nagyon jó formában van, rendkívül nehéz meccs vár ránk. Azonban mi is felszálló ágban vagyunk, a legutóbbi öt meccsünkből négyet megnyertünk, egyszer pedig döntetlent játszottunk. Bízom a csapatban, mindenki átérzi ennek a meccsnek a jelentőségét. Igazi rangadó lesz, hiszen a Puskás keretében nagyon sok jó játékos van, veszélyesek a támadásaik, szinte minden meccsen szereznek gólt, ahogy mi is. A Puskás pályaválasztóként utoljára 2018 szeptemberében nyert a Vidi ellen, míg a fehérváriakat az április elsejei edzőváltás előtti utolsó meccsén dirigáló Szalai Tamás alakulata legutóbbi négy tétmérkőzését megnyerte vendégként.

– Nagyon kiélezett mérkőzés lesz, melyen megkoronázhatjuk az idei sorozatunkat, habár még nagyon sok mérkőzés van hátra – fogalmazott a Puskás védője, Spandler Csaba. – Ez egy igazi megyei rangadó lesz. Nyílt sisakos találkozó. Kreatív és gyors támadóik vannak a széleken, és remek csatáraik. Nagyon jó csapat a Vidi, de vannak hullámvölgyeik. Most is ellentétes játékot mutatnak, a kupában jobb a teljesítményük, a bajnokságban néhol gyengébb. De ebből nem szabad kiindulni, mert rettentő veszélyes ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában