Frissen Fejérből

2021.03.25. 23:21

A legjobb lett Bordás Beatrix

A Duna Arénában rendezett felnőtt úszó országos bajnokságon a fehérvári Bordás Beátrix 50 méter gyorson döntőt úszott, majd ugyanezen a távon pillangón aranyérmet szerzett.

Beke Zsombor

Joggal mosolyog a fehérvári úszónő

Fotó: MÚSZ / Derencsényi István

2021. március 23. és 27. között rendezik meg a Duna Arénában az úszók országos bajnokságát, ami a közelgő Európa-bajnokságra és az olimpiai keretösszetételhez adhat támpontot Sós Csaba szövetségi kapitánynak.

A Hullám ’91 úszója, Bordás Beatrix először az 50 méter gyors A döntőjébe verekedte be magát, ahol a hetedik helyen végzett, majd szintén ezen a távon pillangón a legjobb idővel jutott be a fináléba, ahol 26,75-ös idővel megszerezte az aranyérmet.

Joggal mosolyog a fehérvári úszónő
Fotó: MÚSZ / Derencsényi István

– Kifejezetten jól esett, hogy jobb időt úsztam, mint tegnap délután – nyilatkozta a 28 éves úszó a szövetség honlapjának. – Nagyon boldog vagyok, mert sok bajnoki címet sikerült szereznem, de egyet sem ötvenes medencében, most viszont ez is összejött a visszatérésem után, ami kifejezetten jó előjel az Eb előtt.

Bordás Beatrix elmúlt hónapjai nem voltak zökkenőmentesek, hiszen az őszi koronavírus-fertőzés miatt a decemberi országos bajnokságot ki kellett hagynia, valamint ízületi sérülésekkel is bajlódik.

– Nagyon örülök az eredménynek, jó időt sikerült úsznia – mondta az úszónő edzője, Sárdi Ákos.

– Általában Bea a délutáni futamokon szokott erősebb teljesítményt nyújtani, így ebből a szempontból is örvendetesek voltak a délelőtti döntőkön elért szép időeredményei és az aranyérem. A májusi Európa-bajnokságig hátralévő időben próbálunk egy, a munkájához és a sérülésihez illeszkedő ideális felkészülést összeállítani. Bízunk abban, hogy a kapitány támogatni fogja, hogy a fő száma, a 50 méter pillangó mellett gyorson is elindulhasson. Azt gondolom, hogy a kontinensviadalon országos csúcsra képes lehet, de hogy az mire lehet elég ott, majd abban a mezőnyben, azt nehéz most megmondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában