Kézilabda

2021.02.08. 21:56

Vereséggel felérő Alba-„iksz”

A férfi- kézilabda NB II 9. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az Alba MÁV-Előre erejéből egy kínkeserves döntetlenre futotta a szombatig pont nélkül álló abonyiak ellen.

Krebsz András

Bárdos 4 gólt dobott

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Alba-MÁV Előre SC–Abonyi KC 26-26 (14-13)

VOK, zárt kapuk mögött, vezette: Cseszregi, Sipos.

Alba-MÁV: Czérna – Králl 6, Szám 1, Kanyó Bence 1, Kanyó Balázs 4, Bárdos 4, KANYÓ ÁDÁM 7 (1). Csere: Hátas (kapus), Szalczinger, Harsányi 1, Rohonyi 1, Salamon D. 1. Edző: Grőber Mátyás.

A tabella végén kullogó abonyiak hamar felvették a fehérváriak által diktált tempót, ám a kék mezesek a bal szélről négyből négyet bedobó Kanyó Ádám és jobb szélről háromból hármat értékesítő Králl találataival hamar megnyugtató előnyre tettek szert. Az átlövésekkel az egész mérkőzésen hadilábon álltak a Grőber-tanítványok: Bárdos 10/4-es, Szám 4/1-es, Kanyó Bence 5/1-es és Szalczinger 1/0-s mutatójának is köszönhetően zárkóztak a vendégek, Králl zsinórban háromszor is hibázott, a szünetre egyre olvadt az előny.

Bárdos 4 gólt dobott
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fordulást követően a kapuban Czérnát váltó Hátas sem tudta új mederbe terelni a találkozót, a vendéglátó azonban az időközben pályára lépő Salamon gólja és kiharcolt emberelőnye után 21-18-ra meglépett. A végjátékra már hátránnyal fordultak Bárdosék, az utolsó két percre visszatérő Czérna azonban 13 másodperccel a vége előtt ziccert hárított, a gyors ellentámadás végén pedig a hibátlan Kanyó Balázs egalizált.

– A csapat történetének legtragikusabb mérkőzését játszotta, értetlenül állunk az események előtt. Grőber Mátyással szégyelljük magunkat a srácok helyett – mondta Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke az összecsapást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában