Hátrány hátrány hátán: így nehéz

2021.02.05. 21:36

Sok kiállítás nehezítette a pólósok dolgát

A legrangosabb nemzetközi kupasorozatban, a női vízilabda Euroliga selejtezőjében kezdte meg szereplését a DUE-MAARSK pénteken. Mihók Attila együttese a címvédő Sabadell-lel mérkőzött meg a D csoportban. A vasárnapi Vouliagmeni elleni derbi dönt a negyeddöntőbe jutásról.

Németh Krisztián

Szilágyi Dorottyáék felzárkóztak a végére F.: Zsedrovits/MW/archív DUE Maarsk Graphics - BVSC Zugló női felnőtt vízilabda mérkőzés a Fabó Éva Sport Uszodában A képen: Szilágyi Dorottya Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SZZSE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő

DUE-MAARSK–Sabadell 11-14 (2-5, 2-3, 2-3, 5-3)

Verona, zárt kapuk mögött.

Vezette: Bianco, Franulovic.

Gólszerzők: Szilágyi, Hor­váth B., Mahieu, Garda (2-2 gól), Gurisatti, Ziegler, Szellák, ill. Keuning 3, Ortiz Reyes, Van der Sloot, Cordobes Navarro, Forca Ariza, Gonzalez Lopez (2-2 gól), Morell Espinagosa.

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.

Szilágyi Dorottyáék felzárkóztak a végére
F.: Zsedrovits/MW/archív

Kipontozódott: Pál (7.), Ziegler (17.), Garda (32.), ill. Cordobes Navarro (20.), Ortiz Reyes (27.), Arino Ruiz (28.).

A világ legerősebb csapata bekezdett az újvárosi lányok ellen, öt perc alatt négy gólt vágtak Gurisatti Grétáéknak. Érdemben a második és harmadik negyedben sem sikerült megközelíteni őket. Sőt, inkább a négygólos különbség vált jellemzővé. Az utolsó játékrészben viszont elkezdtek felkapaszkodni a lányok, és egy perccel a vége előtt 13-11-re szépítettek. Ám a pontszerzés nem sikerült, közte három lett a végén. De ennél jóval árnyaltabb a kép…

– Az első negyedben kilenc emberhátrányt kaptunk és nem nagyon tudtuk, miért! Az első nyolc gólját ember­előnyben lőtte az ellenfél. Folyamatosan cserélnünk kellett, nehogy elveszítsük a húzóembereinket, és sokat kivett belőlünk a hátrányos védekezés. Kicsit elanyátlanodtunk, de kétszer vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ezt pozitívumként kell megragadni a vasárnapi találkozóra, de meg kell vizsgálni a védekezésünket – értékelt lapunknak Mihók Attila, a dunaújvárosiak vezetőedzője. Szombaton a spanyolok a trió harmadik tagjával, a görög Vouliagmenivel csapnak össze, az újvárosiak vasárnap mérkőznek meg a továbbjutásért a 2019-ben bronzérmes hellénekkel.

EREDMÉNY

DUE-MAARSK–SABADELL

11-14

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában