küzdősport

2021.02.10. 11:02

Öt bokszválogatott is Újvárosban öklözött az elmúlt hetekben

Nem tűnik túlzásnak, ha azt mondjuk, ez elmúlt hetekben a magyar ökölvívás központja Dunaújváros volt. A Dunai Ökölvívó SE öt válogatottat látott vendégül a Nyers László Küzdősport Centrumban. Osztrákok, algériaiak, szlovákok és természetesen magyarok (női-férfi) készültek a városban.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A felnőtt magyar női és férfiválogatott után az osztrák, az algír és a szlovák válogatott edzőtáborozott Dunaújvárosban – a tokiói olimpia jegyében. Az elmúlt hetek tapasztalatairól Sulák Andrással, a Dunai Ökölvívó SE szakmai vezetőjével beszélgettünk.

– Sikeres időszakon jutottunk túl, és nem csak az ökölvívás szempontjából. A városnak is jó volt, hogy ennyi külföldi látogatott el hozzánk. Sportszakmai szempontból pedig nagyon fontos az, hogy a fiataljaink komoly felnőtt ökölvívókkal lehettek egy teremben, sőt, az algériai válogatott tagjaival kesztyűztek is. Számukra ez nagy élmény, a fejlődésük szempontjából jelentős dolog az, hogy nemzetközi szintű, olimpikon ökölvívókkal találkozhattak ezekben a napokban.

A szlovákok és az algériaiak kesztyűztek is
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosi fiatalok is sok tapasztalatot szerezhettek, olim­pikonok edzéseit láthatták

Sulák András, aki maga is kiváló ökölvívó volt, arra a kérdésünkre, hogy milyen visszhangja volt a külföldi csapatoknál a Dunaújvárosban eltöltött időszaknak, így válaszolt:

– Szerintem nagy sportdiplomáciai sikert arattunk, mindenki remekül érezte magát, távozáskor kiemelték, minden rendben volt, és ritkán tapasztalnak olyan vendégszeretetet, amiben Dunaújvárosban részesültek. Mindenki pozitív élményekkel ment haza. Kemény munka volt, én ezekkel az edzőtáborokkal keltem és feküdtem. Nehéz munkát kellett elvégeznünk, sokszor improvizáltam, el kell ismerni, edzőtáborok szervezésében nem volt tapasztalatom. Nagyon sokat tanultam én is ebben az időszakban, a jövőben még jobban, még profibban szeretném megszervezni ezeket az edzőtáborokat. Nagyon jó partnerekkel dolgozunk, akik mindenben segítenek. Nem véletlen, hogy a vendégeink elégedettek voltak a körülményekkel, a szállással, az étkezéssel.

Sulák András, a dunaújvárosi ökölvívás szakmai vezetője
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Felmerült a kérdés, a dunaújvárosi ökölvívósport mennyit profitálhat ezekből a kapcsolatokból. Sulák András szerint rengeteget.

– Az első, hogy az osztrákok és a szlovákok jelezték, bármikor szívesen jönnek Dunaújvárosba, ezt fontos dolognak tartom. De még lényegesebb, hogy nem a magyar válogatott, hanem a Dunai Ökölvívó Sportegyesület kapott meghívót az osztrákoktól és a szlovákoktól egyaránt. Ez egy komoly lépcsőfok átlépése a gyerekeink számára, hiszen egy külföldi edzőtábor mindig nagy élmény, komoly összetartóereje van. Arról nem is beszélve, amit korábban már nyilatkoztam a Dunaújvárosi Hírlapnak, hogy a boksz nem a gazdagok sportja, egy külföldi edzőtábor rendkívüli élmény a fiataloknak, és komoly motiváció is az edzésmunkájuk szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában