Javuló játék és hiányzó pontok

2021.02.24. 22:41

Négy lehetősége van az AV19-nek arra, hogy feljebb törjön a felsőházban

Kedd este Bolzanóban már sokkal jobb arcát mutatta a Hydro Fehérvár AV19, mint az előző két meccsen, de a pontszerzés nem sikerült.

Németh Krisztián

Bár a bolzanói derbin nem kapott érte kiállítást, utólag két meccsre tiltották el Colton Hargrove-ot Fotó: Kricskovics A./archív

Sorozatban harmadik meccsükön maradtak pont nélkül a fehérvári jégkorongozók az osztrák ligában. A Bécs ellen elveszített forma javulóban van, Hári Jánosék kétgólos hátrányból felállva tették szorossá a keddi bolzanói derbit. Más kérdés, hogy végül 4-3-ra kikaptak.

– Nem örülök az eredménynek, de elégedett vagyok a játékunkkal. Jó mérkőzés volt, az első harmadban akár 3-1-re is vezethettünk volna, de még mindig tanuljuk azt, mi kell ahhoz, hogy mérkőzéseket nyerjünk február végén, a rájátszáshoz közeledve. A találkozók itt már egész mások, mint egy vagy két hónappal ezelőtt. Az előző két meccsünkhöz képest javultunk, viszont nem tetszett az, amit a második harmadban produkáltunk. Ebben az időszakban kicsit pontatlanok voltunk, ezt pedig a házigazdák ki is használták. Összességében jó mérkőzést játszottunk, pontokat is szerezhettünk volna – zárta értékelését az AV19 finn mestere, Antti Karhula.

Féltávnál tart a középszakasz, a rossz szériának meglett az eredménye, sereghajtó lett a Fehérvárból. A különbség csekély, gyorsan eltüntethető. Ehhez viszont sokkal jobban kell jégkorongozni a hátra­lévő négy meccsen! Pénteken itthon a Bolzano ellen, aztán Bécsben és Klagenfurtban, közte pedig itthon a Salzburg ellenében. A következő két meccsen Colton Hargrove hiá­nyozni fog, eltiltotta a liga a Bolzanóban elkövetett szabálytalansága miatt.

Bár a bolzanói derbin nem kapott érte kiállítást, utólag két meccsre tiltották el Colton Hargrove-ot
Fotó: Kricskovics A./archív

A felsőház ÁLLÁSA

1.

Bolzano

4

2

1

1

0

14

–12

12

2.

Klagenfurt

4

2

1

0

1

13

–11

9

3.

Vienna

4

1

0

1

2

19

–12

7

4.

Salzburg

4

1

2

1

0

12

13

5

5.

Fehérvár

4

1

3

0

0

12

22

4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában