kézilabda

2021.02.15. 20:18

Kiütéses vereség

Az NBII-es férfi-kézilabda­bajnokság 12. fordulójában a második félidőben széteső Alba nem tudta borítani a papírformát a listavezető otthonában.

Krebsz András

Győzött a túlerő Százhalombattán

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Százhalombattai KE–Alba-MÁV-Előre SC 37-20 (14-13)

Százhalombatta, zárt kapuk. Vezette: Acsai, Babity.

Alba-MÁV: CZÉRNA – Králl 1, Szám 2, Kanyó Bence 5 (2), Kanyó Balázs 1, Bárdos 4, Kanyó Á. 2. Csere: Hátas, Salamon P. (kapus), Lehőcz 2, Szalczinger, Rohonyi 1, Harsányi, Salamon D. 1, Giday 1. Edző: Grőber Mátyás.

Győzött a túlerő Százhalombattán
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Remekül kezdték a találkozót a fehérváriak, a 12. percben nem kis meglepetésre 3-7 állt az eredményjelző táblán. Az éllovas fokozatosan ledolgozta a hátrányát: 9-11-nél Bárdosék három tiszta ziccert is elrontottak, az ellenakciókból pedig rendre betaláltak a hazaiak. Ez megtörte az addig erőn felül kézilabdázó vendégeket, akik egygólos hátránnyal vonultak a pihenőre. A folytatásban a különbség egyre nőtt, Kanyóé­kon a védekezésváltás sem segített. A fehérvári szakmai stáb a kevesebb lehetőséghez jutó játékosokat is harcba dobta, az első játékrészben parádésan védő Czérna helyére Hátas, majd Salamon Patrik érkezett. A battaiak egy percig sem vették le a lábukat a gázról, a székesfehérváriak a végére kiütéses vereséget szenvedtek.

– Kiváló első félidőt produkáltunk, de fizikálisan nem tudtuk tartani a lépést a feljutásra is esélyes, hosszabb cserepaddal rendelkező ellenfelünkkel szemben. Sajnos gödörbe kerültünk – mondta Madár Imre, az Alba-MÁV tiszteletbeli elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában