Revansot vett a Loki

2021.02.19. 22:51

Kiesett az Alba FKC

A Tippmix Magyar Kupa 4. fordulójában visszavágott a DVSC az Alba Fehérvár KC csapatának a bajnokságban elszenvedett vereségért, és ezzel továbbjutott.

Káldor András

A kék mezes Alba nem tudta tartani a hazaiakat

Fotó: Kovács P./MW

DVSC Schaeffler–Alba-Fehérvár KC 37-33 (21-16)

Debrecen, zárt kapuk mögött

Vezette: Benya-Hantos, Rózsahegyi

DVSC Schaeffler: Giege­rich – Arany 4, Kovács, Vámos 6 (1), Bordás 3, Hornyák 3 (3) Vantara-Kelemen 3. Csere: Csapó, Torda (Kapusok), Deszpotovics 7, Tóvizi 3, Vámosi 1 (1), Petrus 1, Bánfai 1, Karsten 2, Csernyánszki 3. Vezetőedző: Köstner Vimos

Alba Fehérvár KC: Dányi – Szabó-Májer 2, Afentaler 7, Varga 2, Boldizsár 1, Triscsuk 9 (5), Szarka 4. Csere: Pijevic, Kubina (Kapusok), Gerháth 5, Temes, Bardi 2, Töpfner 1, Háfra, Rózsás. Vezetőedző: Józsa Krisztián

Kiállítások: 12, ill 10 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 6/5

A kék mezes Alba nem tudta tartani a hazaiakat
Fotó: Kovács P./MW

A találkozó elején szinte minden akció góllal zárult mindkét oldalon, és mintha a védekezés kissé másodlagossá vált volna. Varga Emőke viszont jól kezdett, lőtt egy gólt, és kiharcolt egy hetest, amit Triscsuk be is lőtt, és pillanatokra a 8. percben az Alba neve mellett állt a magasabb szám (4-5). Kiegyenlített volt a találkozó, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, így a 15. percben 9-9-et mutatott a villanyújság. A 18. percben vezettek először két góllal a hazai­ak, Temes Bernadett eladott labdáját Arany Rebeka lőtte az üres kapuba. Az Alba Fehérvár nem igazán tudott mit kezdeni a középkezdés utáni gyors debreceni támadásokkal, melyek rendre találatokkal végződtek. A mérkőzés ekkor nagyon hasonlított a két héttel ezelőtti bajnokihoz, a DVSC nem tudta leszakítani riválisát, ott „lihegett” a nyomukban az AFKC. A 24. percben góljuk ellenére Köstner Vilmos elégedetlen volt a játékvezetőkkel, a jutalma egy sárga lap lett. A közjáték a hazaiaknak kedvezett, és ötgólos előnyt kovácsolva mehettek pihenőre.

A szünet után sem láttuk viszont a két héttel ezelőtti feltámadást az Alba részéről. A védekezésük keményebb lett, de támadásban korántsem voltak eredményesek. A felzárkózás nem sikerült, Vámos Petra hizlalta tovább a piros-fehér előnyt (24-18). Innentől nem volt visszaút, eléggé kinyílott az olló, 32-21 volt a 48. percre. Igaz, a végére szorosabb lett, de ez már nem számított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában