kosárlabda

2021.02.04. 21:12

Kicsikart győzelem

A férfi-kosárlabdabajnokság 9. fordulójában az Alba Fehérvár egylabdás mérkőzésen, maratoni csatában vívta ki a győzelmet (97-100) a Kaposvári KK ellen.

Káldor András

Vojvoda Dávid (kék) szorongatott helyzetben

Fotó: Lang R./mw

Több fordulópontja volt a mérkőzésnek, melyről a fehérváriak tudták már a feldobás előtt, hogy nem lesz habkönnyű összecsapás. Így is történt, az első húsz perc befejezésekor még vezettek a kék-fehérek, ám a harmadik negyedet 13 ponttal nyerték a házigazdák, és ezt követően náluk volt az előny, egészen az utolsó pillanatokig, amikor Zaid Hearst egyenlített.

A hosszabbításban utolsó erejükig küzdöttek a kaposváriak, de elhibázták utolsó támadásukat, így újabb ötperces ráadás következett.

A végjátékban azonban az extrát nyújtó Stacy Davis vezérletével már megtartotta újabb előnyét az Alba.

Vojvoda Dávid (kék) szorongatott helyzetben
Fotó: Lang R./mw

– Nagyon örülök, hogy nyertünk, hiszen többször vert helyzetből álltunk fel. Akaratból, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. A negyedik negyedben az volt a kulcs, hogy a 8-10 pontos hátrányból vissza tudtunk jönni – mondta Forray Gábor, az Alba mestere.

– Nincs könnyű mérkőzés ebben a bajnokságban. Most mi egy kicsit nehezebbé is tettük a magunk számára, mint kellett volna. Ellenfelünk bizonyította, hogy nagyszerű csapat. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt nagyot küzdöttünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe – fogalmazott a 33 pontig jutó legjobb fehérvári, Stacy Davis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában