Foci

2021.02.09. 15:26

Hollandiából igazolt szélsőt a Vidi

A Vasas FC elleni Magyar Kupa-mérkőzés előtt erősítette meg együttesét a Mol Fehérvár FC. Samy Bourard, az új szerzemény a középpálya több posztján is bevethető.

Ferencz Balázs

Samy Bourard (jobbra) a Feyenoord ellen is harcosan futballozott

Fotó: Photonews/Herman Dingler

Másfél hónappal ezelőtt csapata, az ADO Den Haag már 4-0-ra égett a holland élvonalbeli bajnokság listavezetőjével, az Ajax együttesével szemben a félidőben. A piros-fehér sztárklub kapust cserélt a szünetben, így a kameruni válogatott hálóőrét, Andre Onanát tréfálta meg egy 178 centis, jobb lábas középpályás. Samy Bourard először a bal szélen köténybe fűzte Perr Shuurs-t, majd pontosan adott középre az érkező társnak, aki nem hibázott. Nem sokkal később a jobb szélen futott fel a belga utánpótlás-válogatott Bourard, s 16 méterről lőtt a kapuba. 4-2-re kapott ki a hágai egylet, de nem is ez a fontos, hanem, hogy az akkori csata főhőse már a Mol Fehérvár FC játékosa.

A 25 esztendős Bourard a Liege-ben kezdett focizni, majd az Anderlecht nevelte, később a Sint-Truidenben mutatkozott be a felnőttek között 2017-ben. Egy évvel később ruccant át Hollandiába, ahol a másodosztályú FC Eindhovenben szerepelt, 63 mérkőzésen 17 gólt szerzett. 2020 nyara óta futballozott az élvonalbeli ADO Den Haagban, ahol 19 meccsen jutott szóhoz, háromszor volt eredményes.

Samy Bourard (jobbra) a Feyenoord ellen is harcosan futballozott
Fotó: Photonews/Herman Dingler

„Örömmel tölt el, hogy csatlakozhatok a MOL Fehérvár FC csapatához. Sokat beszélgettem Kovács Zoltán sportigazgatóval, eddigi tapasztalataim alapján a klubnál mindenki nagyon kedves és nyitott. Nagyon várom, hogy részt vehessek az első edzésen, szeretnék mihamarabb pályára lépni tétmérkőzésen is, célom, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak, és minél több győzelem részese lehessek” – fogalmazott a Vidi honlapján Samy Bourard, aki beépülése esetén megváltást jelenthet a most épp mély gödörben lévő együttes számára.

„Samy Bourard személyében egy olyan Anderlecht-nevelésű, belga utánpótlás-válogatott játékos csatlakozott hozzánk, aki technikailag nagyon képzett, kapura is veszélyes, a középpályán pedig több pozícióban is bevethető” – vélekdett a belga játékosról Kovács Zoltán, a fehérváriak sportigazgatója.

Nem ártana a frissítés a Vidiben, azonban bizonyos, hogy Samy Bourard a szerdán 19.45-kor kezdődő Magyar Kupa-találkozón még nem lép pályára a fehérváriak mezében. A legjobb 32 között az NB II-ben szereplő, ám az élvonalba igyekvő Vasas FC fogadja Márton Gábor alakulatát. Bitang nehéz párharc vár a Vidire, hiszen az angyalföldieket NB I-szintű labdarúgók erősítik, Radó, Feczesin, a szezont még a Vidivel kezdő Pátkai Máté, csak néhány név a sorból. Ráadásul kedden szerződtették a fővárosi piros-kékek a Mezőkövesd válogatott középpályását, Berecz Zsombort is. A korábban Fehérváron is futballozó Schindler Szabolcs dirigálta Vasas a Sényőt 5-1-re, az Egri SE-t pedig 2-0-ra legyőzve jutott a MOL Magyar Kupa 8. fordulójába. A Vidi a Tiszaföldvárt 5-0-val, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőt 4-1-el búcsúztatta a sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában