Somogyi visszavágás

2021.02.06. 21:06

Hiába robbantott az Alba a harmadik negyedben

A férfi- kosárlabda NB I. 22., a válogatott szünet előtti utolsó fordulójában az Alba Fehérvár szoros meccsen kapott ki a Kaposvártól.

Káldor András

Zaid Hearst a kaposvári darálóban, Révész Ádám (10) és Demetre Rivers között

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba együtteséből a stabil csapattagok közül ketten hiányoztak, Esa Ahmad a térdével, míg Frank Turner a csípőjével bajlódott, ezért pihenőt kaptak. A vendégeknél játékengedély híján még nem öltözött be új légiós center, Jeffery Allen. Úgy indult, hogy Boris Krnjajski gyűrűbe tartó labdáját ugyan Omenaka Godwin látványosan kiütötte, de a játékvezetők jelezték, hogy megadják a kosarat. Több mint két percet kellett várni az első hazai pontokra, akkor Stacy Davis triplája ért célba. Csikorogtak a fehérvári kerekek, aránylag kevés kosár esett, de ezekből a vendégek értek el többet az első negyed derekáig (8-11). Szerencsére az Albából Csorvási Milán hatékonyan dolgozott a palánk alatt, bár ebben a periódusban nemigen akadtak társai. A 8. percben kénytelen volt időt kérni Forray Gábor, mert csapata védekezése sem állt a magaslaton, Rivers továbbra is korlátlan úr volt a palánk alatt, és a negyed végére már 13 pontnál járt. Pontatlanok voltak a vendéglátók dobásai, a Kaposvár pedig nem állt hadilábon Fortunával sem, Révész Ádám például kicsavart helyzetből is betalált.

Zaid Hearst a kaposvári darálóban, Révész Ádám (10) és Demetre Rivers között
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A játék képe alapján egyáltalán nem lehetett azon csodálkozni, hogy még egyszer annyit dobtak a somogyiak, mint az Alba, és tetemes előnyükkel kezdődhetett a második játékrész. A folytatás sem sok jót ígért, előbb Omenaka célzott rosszul, majd Krn jajski hármasa volt pontos (12-27). A kaposváriak tüzeltek a pálya minden pontjáról, és ezek többsége be is hullott a kosárba, magabiztosan tartva ezzel előnyüket, amely nem csökkent, hanem nőtt a 13. percre (17-34). Davis, aki a mezőny legeredményesebb játékosa volt a szerdai meccsen, most szenvedett, sokszor mellé talált, de ezzel együtt sokáig mégis ő bizonyult a legtöbb pontot elérő fehérvárinak. A negyed közepén éledezni látszott az Alba, Vojvoda Dávid vezérletével tíz ponton belülre kerültek (30-39). Más kérdés, hogy a nagyszünetre a világoskék mezesek visszahozták az elvesztegetett pontokat, és biztos előnnyel mehettek pihenőre.

Volt mit megbeszélni az Alba öltözőjében, ennek szellemében kezdte a második félidőt a Fehérvár, Zaid Hearts látványos hármasa újfent tízpontos különbséget hozott (4151). Tepertek a Forray-tanítványok, de mire lőtávolon belülre értek, mindig jött egy kaposvári kosár. Ez egészen a 28. percig így volt, ám ekkor Ron Curry duplája és plusz egy dobása már hazai előnyt kovácsolt (6261). Nehezen bírta ekkor kondival a Kaposvár, ráadásul Morris Curryt kénytelenek voltak jegelni négy faultja miatt.

A záró negyed elején viszszajött a meccsbe a KK, és Miliszavljevics kosarával megint vezetéshez jutottak (69-71). Le is ragadtak az albások, nem nagyon tudtak újítani. Két perccel a befejezés előtt két ponttal vezetett Kaposvár, kimaradtak a fehérvári dobások, míg Milisavljevic és Krnjajski nem hibázott, ezzel meg is nyerték az összecsapást.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár–Kaposvári KK 82-88 (12-24, 24-27, 31-12, 15-25)

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött Vezette: Cziffra Cs., Minár, Szilágyi

Alba Fehérvár: Vojvoda 22/6, R. Curry 14/9, Hearst 12/9, Davis 20/3, Omenaka 2. Csere: Csorvási 6, Lukács N. 2, Markovics 4, Takács Martin. Vezetőedző: Forray Gábor

Kaposvári KK: M. Curry 14/6, Krnjajski 19/3, Rivers 27/6, Hendlein 2, Révész 6. Miliszavljevics 20/6, Baki, Bogdán. Vezetőedző: Nikola Lazics

Kipontozódott: M. Curry (37. perc), Lukács (37. perc)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában