kosárlabda

2021.02.03. 22:11

Gigászi küzdelem

A férfi kosárlabda NB I 9. fordulójában a Kaposvári KK-t három ponttal múlta felül Alba Fehérvár.

Káldor András

Nem hagyta élni a kaposvári Earl Riverst a fehérvári csapat legjobbja, Stacy Davis (kék), aki 33 pontot hintett

Fotó: Lang Róbert/mw

Az elején egy darabig fej fej mellett haladtak a csapatok, és a 3. percben Stacy Davis triplája, valamint Ron Curry közeli kosara hozta meg az Alba hatpontos előnyét (6-12). Mindkét oldalon sok volt a hiba, a kihagyott lehetőség, és a lehető legjobbkor jött, nyugtatólag hatott Davis pontos triplája. Nem hagyta annyiban a vendéglátó, Hendlein Roland két kosarával közelebb férkőztek, feljöttek két pontra, ám R. Curry trojkájával újra az Alba lépett meg egy kicsit. A negyed hajrájához érve változatlanul fehérvári előnyt jegyezhettünk, bár a 10. percben Boris Krnjajski duplájával kettő pontra csökkentette a somogyiak hátrányát.

Hasonló koreográfiával folytatódott a második negyed, az Alba kosaraira rendre volt válasza a hazai gárdának, de így is állandósult a kék-fehérek vezetése, és a 12. percben Lukács Norbert zsákolásával hétpontos fórhoz jutottak (22-29). Aztán Davis zsákolása azt jelentette, hogy először tíz pont fölé került a fehérvári alakulat, bár Morris Curry ezt gyorsan próbálta feledtetni. Ettől függetlenül Davis beindult, mert még egymás után háromszor talált be (28-41). A nagyszünet előtt Milos Miliszavljevics csökkentett valamicskét három duplával, és egy büntetővel a Delfinek hátrányán, ám ennek ellenére hét ponttal több állt az Alba neve mellett a villanyújságon a pihenőre.

Nem hagyta élni a kaposvári Earl Riverst a fehérvári csapat legjobbja, Stacy Davis (kék), aki 33 pontot hintett
Fotó: Lang Róbert/mw

A fordulás után alaposan megiramodott a Kaposvár, míg a Fehérvár lényegében az öltözőben maradt. Ez olyannyira sikerült a vendéglátóknak, hogy a 24. percre Révész Ádám kosarával fordítottak, átvették a vezetést. Az Alba ezen idő alatt mindössze két pontot termelt, míg riválisa tízet (47-46). Kapaszkodott a Forray-csapat, megint jött Davis és feltornázta az együttest mínusz egyre. Hearst eltékozolt büntetői borzolták a kedélyeket, szerencsére Davis javított, és pár pillanatig örülhettek a fehérváriak (52-53). A játékrész finiséhez érve azonban átvették az irányítást a kaposváriak, ráadásul M. Curry triplája is segítette őket, hogy a záró negyed előtt megnyugtató lehessen a vezetésük. Végül Vojvoda és Esa Ahmad tettek arról, hogy lőtávolon belül maradjanak.

Nem tudtak ötről a hatra, sőt hétre jutni az Albások, ugyanis ennél kisebb különbség nem volt a negyedik játékrész elején. Magabiztosabbá vált a KK, és ahogy telt az idő többen is belehibáztak az Albában. Davisben, és Ahmadban volt igazán kurázsi, de a végjátékra megrázta magát a gárda, és Zaid Hearst triplából egyenlített 21 másodperccel a lefújás előtt (77-77).

Jöhetett a hosszabbítás, méghozzá kétszeri, ahol az idegek harcában a rutinosabb Fehérvár kerekedett felül.

 

Jegyzőkönyv

Kaposvári KK–Alba Fehérvár 97-100 (21-23, 16-21, 29-16, 11-17, 10-10, 10-13)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, zárt kapuk mögött

Vezette: Kapitány, Tóth C., Török R.

Kaposvári KK: M. Curry 24/15, Krnjajski 7, Rivers 12/3, Hendlein 11, Révész 20. Csere: Miliszavljevics 20/9, Bogdán 3/3, Baki. Vezetőedző: Nikola Lazic

Alba Fehérvár: R. Curry 22/6, Vojvoda 15/3, Lukács N. 4, Davis 33/12, Ahmad 19. Csere: Hearst 5/3, Csorvási 2, Markovics, Omenaka, Turner. Vezetőedző: Forray Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában