A helyezéssel elégedett

2021.02.10. 20:34

Az Alba Fehérvár a harmadik helyen várja a folytatást

A fehérvári kosarasoknak akadtak kimondottan jó meccseik, de gyengébb produkcióik is. A vezetőedző összességében jónak ítéli az eddigi teljesítményt.

Horog László

Az Alba Fehérvár (fehér mezben) 14 győzelmet és 7 vereséget számlál a szezonban

Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

A nyáron Kecskemétről érkező, amúgy Fehérvárhoz ezer szállal kötődő – a fél életét a Gáz utcai csarnokban töltötte – Forray Gábor vezette kék-fehérek a tabella harmadik helyét foglalják el, 21 mérkőzésen 14 győzelmet és 7 vereséget számlálnak.

– Ha a tabellán elfoglalt helyezésünket veszem alapul, a 3. pozícióval nincs gond, ez jónak mondható. Főleg az Alba elmúlt két évben mutatott teljesítményének fényében egyértelműen előrelépés, de természetesen teljesen elégedettek nem lehetünk. A nyáron azzal a céllal szerződtem Fehérvárra, hogy a szezon végén érmet nyerünk, ha lehet, minél fényesebbet. Nyilván van bennem hiányérzet, ugyanis több olyan mérkőzésünk volt, amelyet nyerhettünk volna, gondolok itt elsősorban a hazai, Szeged és a legutolsó, Kaposvár elleni derbire. Ezek az eredmények kifejezetten fájóak, elfogadhatatlanok. A klubelnök, Balássi Imre joggal jegyezte meg, az ilyen teljesítmény nem méltó a klubhoz, főleg hazai pályán.

A vezetőedző az eddigiek kapcsán megjegyzi, a szezon során nagyon sok problémával küzdöttek, főleg a kezdésnél. A pandémia és a sérülések miatt az első kilenc fordulóban nem léphettek pályára, aztán zsinórban vívták a találkozókat, hetven nap alatt húsz tétmeccset.

– Ilyen feszített tempónál benne van, hogy akadnak hullámvölgyek, formaingadozások. A somogyiak ellen sem tudtunk felállni a legjobb öszszeállításban, az alaprotációból ketten hiányoztak, ami a meccs előtt derült ki. Teljesen át kellett szervezni a gárdát, senki nem játszott a megszokott helyén, ami zavart okozott, főleg az első félidőben. Aztán rendeztük a sorokat, feljöttünk, átvettük a vezetést, de ez túl sok energiát emésztett fel. A céljaink nem változtak, a sorsunk a saját kezünkben van, az első négybe kell bejutnunk, ez teljesen jogos elvárása a vezérkarnak, ehhez minden feltételt biztosítanak. Hiszek magamban és a csapatban.

Az Alba Fehérvár (fehér mezben) 14 győzelmet és 7 vereséget számlál a szezonban
Fotó: FMH-archív / Nagy Norbert

A szezon eddigi legjobb meccsének a Paks elleni hazai összecsapást tartja, amelyen remekül játszottak, már az első negyedben rendezték a nyitott kérdéseket.

– Erre a találkozóra tudtunk a legnyugodtabban készülni, négy nap állt rendelkezésre, már a mérkőzést megelőző gyakorlásokon éreztem, nem lesz gond a fiúkkal. Volt több meccs, amelyen nagy különbségű győzelmet arattunk, tartalékosan, nagyon jó játékkal győztünk Debrecenben, kimondottan jól teljesítettünk Szolnokon, komoly esélyünk volt a sikerre, végül hosszabbításban kikaptunk a közvetlen rivális otthonában. Nemcsak mi vagyunk hektikusak, a tabella első két helyezettje, a Falco és a Szolnok is produkált váratlan eredményeket. Voltak és lesznek is még meglepetések.

A szakvezető reméli, hogy a közel két hónapot kényszerből kihagyó két kulcsjátékos, Markovic Luka és a center, Csorvási Milán a válogatottmeccsek miatti bajnoki szünetben utoléri magát fizikálisan, a folytatásban a gárda meghatározó játékosai lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában