ARAK UP

2021.02.09. 10:11

Aranyak, ezüstök az első országos viadalról

Négy aranyérmet és négy ezüstmedált gyűjtöttek az Alba Regia Atlétikai Klub Up. Akadémia serdülői az idei első országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Két napon át versenyeztek a budapesti BOK csarnokban az ország legjobb serdülőkorú, U16-os atlétái. A fedett pályás országos bajnokság nyitotta az idei szezont, s az ARAK sportolói összesen nyolc érmet zsebeltek be, s számos döntős helyezést értek el.

A korábbi évekhez képest változott az 14 és 15 évesek ob-ja, s mindez másfajta felkészülést igényelt a versenyzőktől. Azonban ez nem nyomta rá bélyegét az arakos eredményességre. A sprintereknél újra mutatták az erőt a fehérvári atléták. Hujber Zsófi 60 méteren elért 7.79-es idejére mindenki felkapta a fejét. A kiemelkedő teljesítmény egyéni csúcs, amivel aranyérmet nyert Borsányi Zoltán tanítványa. A 4x200 méteres váltó sikeréből is kivette részét, hiszen befutóként másodikként kapta a botot, de az első helyen hozta be a Langmár Kata, Bese Mirtill, Szabó Flóra, Hujber Zsófia alkotta stafétát. Hujberhez hasonlóan Trenka Ádám is duplázott.

Távolugrásban túlszárnyalta a mezőnyt, majd 60 méteren is aranyra tört, 7,36-os egyéni csúccsal jutott döntőbe, ahol végül második lett. Azonban a 4x200-as váltó az ő kiváló hajrájának is köszönhetően aratott diadalt. Balázsik Dávid, Ódor Balázs, Jasper Krisztián és Trenka Ádám nyerte az ARAK negyedik aranyérmét. A váltóban futó 14 éves Balázsik Dávid 300 méteren 38,32-es egyéni csúccsal lett ezüstérmes. Kerék Patrik az ezüstösöknél duplázott. Olasz Tamás tanítványa magasugrásban, majd az ötösugrásban lett második egyéni csúccsal. Langmár Kata távol- és ötösugrásban is egyéni csúcsot repült. Az előbbiben hatodik, az utóbbiban a nyolcadik helyen végzett.

Döntőbe került és egyéni csúccsal lett szintén hatodik Ferencz Barnabás 60 méteres gátfutásban. A döntőbe küzdötte magát Tatai Bulcsú is, de bakiját követően kizárásra került. Kerék Patrik távolugrásban hetedik, ötösugrásban Ferencz Barnabás tizedikként zárt.

Jasper Krisztián a 60 méter B döntőjébe került, ahol ötödik, Kertész Torda és Bánhalmi Tibor a 60 gát B döntőjében a harmadik és negyedik helyen végzett. A lányok magasugrásában Aubermann Dóra ért el egyéni csúcsot, ami a tizenharmadik helyre lett elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában