Másodjára már nem tudtak felállni

2021.02.26. 22:42

A záró húsz percben döntötte el a Vasas

Az Erste Liga alapszakaszának utolsó mérkőzésén zsinórban harmadszor is kikaptak a Titánok az Opten Vasas HC-tól.

Káldor András

Rétfalvi Kristóf (Titánok) harca a Vasas-védőkkel Fotó: Szűcs A.

Fotó: TSH Photo_Szucs Attila

Opten Vasas HC–Titánok 5-2 (1-0, 1-2, 3-0)

Budapest, zárt kapuk.

Vezette: Wolf, Kincses, Árkovics G., Bencze.

Vasas HC: Tóth B. – Bukor, Tornyai, Bödök, Czakó, Révész – Léránt, Seregély, Nagy M. (1), Schmál 1, Turbucz 2 (1) – Kmec, Ozols (1), Páterka 1, Szalma, Vesutkin – Kováts (1), Németh Á., Csiki, Mattyasovszky, Szlama 1. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

Titánok: Szeles – Erdély B., Reiter A., Császár, Kovács Alex (1), Tiainen 1 – Dobmayer, Vas Márk, Balogh B. (1), Dézsi (1), Madácsi 1 – Kóger B., McNulty (1), Luusuaniemi, Németh K., Rétfalvi – Hajnal, Vincze G., Jakimcsuk. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

Kiállítások: 4, ill. 0 perc.

Kapura lövések: 42-31.

Rétfalvi Kristóf (Titánok) harca a Vasas-védőkkel
Fotó: Szűcs A.

A tét nélküli mérkőzés 1. percének végén Páterka Bence góllal nyithatott volna, egyedül állt szemben Szeles Martinnal, ám mellé vágta a pakkot. A 8. percben viszont egy kontrát fejezett be találattal a Vasas, Turbucz Martin remekül centerezett, és az érkező Schmál Kristóf betalált, 1-0. A folytatásban ugyan voltak próbálkozásai a vendégcsapatnak, ám a lövések Tóth Balázsban akadtak el.

A középső harmadot ember­előnyben kezdték a Titánok, és nyomban egalizálni is tudtak. Kovács Alex a bal szélről hajszálpontosan passzolt Riku Tiainenhez, aki kapásból kilőtte a jobb felső sarkot, 1-1. Sokáig nem örülhettek azonban, mivel a 25. percben Szlama Dániel révén újra a piros-kékeknél volt az előny, 2-1. Aránylag gyorsan jött a válasz, Madácsi Benedek kapott egy jó átadást Balogh Bencétől, lépett kettőt, majd pontos lövésből vette be Tóth Balázs ketrecét, 2-2.

A 48. percben eladták a saját harmadukban a korongot a Titánok, Turbucz pedig be is lőtte az ajándékot, 3-2. A hangosbemondó nem is tudta végigmondani a góllövő és az asszisztadók nevét, amikor Turbucz újból mattolta Szelest, 4-2. Az 54. percben Páterka értékesített egy kipattanót, 5-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában