Online húzó evezősök az ergométereken

2021.02.13. 07:00

A virtuális ob-n is elrajtolnak a VVSI-sek

Tekintettel a vírushelyzetre a Magyar Evezős Szövetség online rendezi a Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokságot. A VVSI versenyzői közül többen indulnak a rendhagyó megmérettetésen, de a csúcsformát természetesen nyárra hegyezik ki.

Németh Krisztián

Idén kicsit más lesz, mint a tavalyi fehérvári F.: Czucz Bálint/MESZ

A tavalyi evezős ergométeres országos seregszemlének Székesfehérvár adott otthont, idén azonban, követve a sikeres nemzetközi mintát, virtuális versenyre kerül sor. Az ob 32 helyszínen, köztük 24 evezős egyesületben kerül lebonyolításra. A részvételhez evezős ergométer, számítógép és internetkapcsolat szükséges. A futamok résztvevői egyszerre rajtolnak az ország különböző pontjain, a verseny élő online közvetítés révén követhető.

– Elsősorban az egyesülettel kapcsolatos változásokra koncentrálunk. Azon dolgozunk, hogy a változások minél zökkenőmentesebben történjenek, és ne menjenek az eredményesség rovására. Ráadásul a vírushelyzet is beleszólt a felkészülésbe, szerencsére sok a sportoló, de az edzéshelyszíneket úgy kellett felosztanunk, hogy mindenki elférjen a kiscsoportos edzéseken. Szerencsére nem morzsolódott le senki, sőt még lelkesebbek a gyerekek, örülnek, ha kiszabadulhatnak otthonról. Örömteli, hogy a Masters evezőseink a sikeres 2019-es sukorói világbajnokság után töretlen lelkesedéssel és némileg nagyobb létszámban folytatják a sportolást – tudtuk meg Vida Eriktől, a VVSI edzőjétől.

Idén kicsit más lesz, mint a tavalyi fehérvári F.: Czucz Bálint/MESZ

Az evezős ergométer elsősorban a téli felkészülést, a fizikai formában tartást szolgálja, és bár a velencei-taviak szép számban rajtolnak a mai versenyen, a vízi szezon sokkal fontosabb számukra.

– Nincsenek vérmes reményeink, eddig sem fektettünk nagy hangsúlyt az ergométerre. Jellemzően az ifik és az U23-as korosztály esetében kap nagyobb szerepet az eszköz. Hosszú távú terveket fogalmaztunk meg, melynek eredménye, hogy idén felnőtt férfi nyolcasunk készül az országos bajnokságra. Ez azt jelzi, hogy húsz éves kor fölött is meg tudjuk tartani a versenyzőinket. Sikerül felzárkóznunk a nagy klubok, a Csepel, a Győr, vagy a Szolnok mellé – hangsúlyozta a szakember. A 31. Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokság ma egész nap zajlik, az interneten követhetőek a virtuális futamok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában