Nem lesz folytatás

2021.02.24. 22:45

A Titánok elbukták a hazai meccsüket

Az Erste Liga szerdai játéknapján igazi playoff hangulatú mérkőzést játszott a Titánok az Opten Vasas HC csapatával, de elvesztették.

Káldor András

Császár Hunor (kék) mindent megtett a sikerért Fotó: Titánok

Titánok–Opten Vasas HC 2-5 (0-2, 2-0, 0-3)

Győr, Nemak-csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy A., Soós, Váczi, Kedves

Titánok: Gyenes – Erdély B., Reiter A. (1), Császár 1, Kovács Alex (1), Tiainen – Dobmayer, Vas Márk, Balogh B. 1, Dézsi, Madácsi (1) – Kóger B., McNulty, Ambrus, Németh K., Rétfalvi – Hajnal, Vincze G., Jakimcsuk. Vezetőedző: Kasper Vuorinen

Opten Vasas HC: Tóth B. – Bukor, Tornyai, Bödök (1), Czakó (2), Révész 2 – Léránt (1), Seregély, Odnoga M, Schmál 1, Turbucz 1 – Kmec, Ozols, Páterka, Szalma, Vesutkin – Kováts 1, Szlama, Csiki, Mattyasovszky, Nagy M. (1). Vezetőedző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6, ill. 20 perc

Kapura lövések: 37-34

A Titánok megszokott csapatából betegség miatt Aatu Luusuaniemi hiányzott sérülés miatt, a finn támadó távolléte azért érzékenyen érintette a győri-fehérvári alakulatot, hiszen eddig 32 mérkőzésen lépett jégre, és 22 pontot gyűjtött. Ezzel a csapat kanadai táblázatán Császár Hunor mögött a második helyen áll jelenleg.

Császár Hunor (kék) mindent megtett a sikerért
Fotó: Titánok

Az Opten Vasas HC elleni külön csatából két mérkőzésük maradt az alapszakaszból, amennyiben mindkettőt megnyerték volna Kasper Vuorinen tanítványai rendes játék­időben, akkor ott a legjobb nyolc között lett volna a csapat. Más opció nem volt a találkozót megelőző sípszó előtt, és ezzel tökéletesen tisztában volt a gárda. Az volt a kérdés, hogy marad-e még sanszuk a Titánoknak a playoffra, vagy az utolsó, pénteki összecsapás már csak formalitás lesz.

Természetesen tapintható volt a feszültség, már csak azért is, mert a Titánoknak egymás után két meccset kell hozni ahhoz, hogy a rájátszásba jussanak, ám ez még a szezon során egyszer sem jött össze nekik.

A 4. percben jött a hideg zuhany, ugyanis a Titánok harmadának közepén Révész Marcell egy korongvesztés után kíméletlenül vágta a pakkot a felső sarokba, 0-1. A folytatásban kiegyenesedtek valamelyest a hazaiak, többször kellett Tóth Balázsnak nagyokat védenie, de ezeket a lehetőségeket nem tudták gólra váltani. Ellenben a Vasas a harmad vége előtt Kováts Máté révén a kék vonal elől laposan lőtt sistergősen nagy gólt a bal alsóba, 0-2.

Mindenesetre a folytatásban jobban kezdtek a Titánok, és nem is volt eredménytelen a próbálkozásuk, mivel Császár a 24. percben betalált, meg is tört a jég, 1-2. Öt centin múlt az iksz, de Balogh Bence ledolgozta a hátrányt, és a 37. percben ismét nyílttá tette a meccset, a lábak között be­találva, 2-2.

A záróharmadban arra nem lehetett szót emelni, hogy ne dolgoztak volna minden pillanatért a vendéglátók. Dacára ennek Czakó Barna átadásából Révész talált be, 2-3. Az 56. percben Gyenes Dávid lekorcsolyázott, azonban Turbucz Martin és Schmál Kristóf lezárták a párharcot, 2-5. A Titánok elbúcsúztak a playofftól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában