női kézi

2021.02.16. 09:00

A gyors visszavágás reményében utaznak

A női kézilabda Magyar Kupa fordulójában a szombaton lejátszott bajnoki után visszatér Kisvárdára kedden 17 órakor, és akár vissza is vághat riválisának a Dunaújvárosi Kohász KA csapata.

Káldor András

Az újvárosi Szalai Babett (a labdával) hatszor talált be

Fotó: Dodó F.

Nem gyakran esik meg, hogy egy csapat néhány napon belül esélyt kapjon arra, hogy visszavágjon ellenfelének az elszenvedett vereségért. Most viszont a Dunaújvárosi Kohász KA együttese ilyen sansz előtt áll, ugyanis mindössze hármat aludhattak a csapat játékosai, és újból találkoznak a Szabolcs megyei gárdával, ezúttal a kupasorozatban.

Szombaton csupán az első percekben vezetett az újvárosi alakulat, ezt követően fokozatosan átvette az irányítást a házigazda, és több jó egyéni teljesítménynek is köszönhetően őrölte fel ellenfelét. Igaz, a hajrában mindent megpróbált a DKKA, de már az egyenlítést nem tudták kiharcolni. A vereség fájó, annál is inkább, mert többször szerzett tetemesebb előnyt a Kisvárda, és erejüket arra kellett fordítaniuk, hogy végig fussanak az eredmény után.

– Az első félidő majdnem hibátlan volt, védekezésben, támadásban szinte minden bejött, és a kapusteljesítmény is rendben volt. A második félidőben volt egy holtpontunk, hibáztunk elöl és hátul is. Szerencsére nem volt annyira szoros, hogy a végjátékban izgulnunk kelljen. Minden dicséretet megérdemelnek a lányok, mert egy erős Dunaújvárost győztünk le. – fogalmazott Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője.

Az újvárosi Szalai Babett (a labdával) hatszor talált be
Fotó: Dodó F.

– Nagyon szomorú és csalódott vagyok az első félidőben mutatott játékunk miatt. Olyan hibákat vétettünk, ami az NB I-ben nem megengedett. El kell gondolkoznunk, mert a befektetett munkánk töredéke köszön vissza a mérkőzésen. A második félidőben viszont volt tartása a csapatomnak, próbáltunk felállni abból a gödörből, amit saját magunknak ástunk, de a döntő szituációkban a kapussal szembeni párharcot rendre elveszítettük, két hétméterest hagytunk ki, és így nem lehet meccset nyerni. A kétgólos különbség nem tükrözi hűen a mérkőzés képét, mert a Kisvárda sokkal jobb volt nálunk – mondta Vágó Attila érthetően lehangoltan.

Hlogyik Petra, a Kohász kapusa is hasonlóképpen vélekedett.

– Fontos mérkőzést játszotunk, hiszen a két csapat közvetlenül egymás mögött helyezkedett el a tabellán, és szerettük volna hazavinni a két pontot. Az első félidőben kialakított különbséget nem tudtuk ledolgozni, a folytatásban reménykedtem a fordításban, de sajnos nem a mi javunkra dőlt el a csata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában