vízilabda

2021.01.14. 19:26

Vereséggel kezdtek

Amíg a magyar női vízilabda-válogatott kerete az olimpia szempontjából sorsdöntő trieszti olimpiai selejtezőre készül, addig a klubjaikban maradt játékosok az Olimpiai Kupa keretein belül mérhetik össze tudásukat.

Kecskés Zoltán

Sajben Nikolett (3) és csapata nagyott küzdött

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

DFVE–FTC 10-13 (2-5, 3-2, 2-2, 3-4)

Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, V.: Fodor, Pintér

Gólok: Brezovszki Gerda 5, Ziegler Diána 2, Mucsy Anna Mandula 2, Pál Réka, ill. Kövesdi Vivien 4, Tóth Csabai Dóra 4, Kuna Szonja 3, Muzsnay Fanni 2

Büntetődobás: 1/1, ill. 1/1

Emberelőny: 5/10, ill. 5/9

Mint ismert, a kupát azért hívta életre a Magyar Vízilabda Szövetség, hogy hivatalos tétmeccsen lehetőséget biztosítson a válogatott kereten kívüli pólósoknak és klubcsapatainak, valamint a korosztályos nemzeti együttesnek.

Az Olimpiai Kupa-sorozatba természetesen a Mihók Attila vezette Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata is bekapcsolódott, ám a fentebb említett okok miatt hat meghatározó játékosuk nélkül (Garda, Gurisatti, Horváth, Szilágyi, Magyari, Mahieu – FRA) kellett felvenniük a versenyt az FTC ellen. A mérkőzés jó gyakorlásként szolgált, hogy éles helyzetben gyakorolja a csapat a taktikai elemeket, ezzel is készülve az Euroligára.

Sajben Nikolett (3) és csapata nagyott küzdött
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A válogatott pólósok távollétében a rutin és a tapasztalat a fővárosiak mellett szólt. Jól is kezdték a mérkőzést, ugyanis a duplázó Kövesdi Vivien és Kuna Szonja révén 3-0-ra elhúztak, és bár az Újváros szépített Pál Réka által, Muzsnay Fanni és Kövesdi találataira csupán Ziegler Diána tudott válaszolni az utolsó pillanatban, így az első negyedet 5-2-re nyerték a zöld-fehérek.

A következő két játékrészben már szorosabb volt az eredmény (3-2, 2-2), Ziegler, Somogyvári Lili, Mucsy Anna Mandula és Brezovszki Gerda is fontos találatokat szerzett, de Tóth Csabai Dóra vezérletével az FTC két-három gólon tudta tartani a különbséget, így a záró játékrész előtt 9-7 volt a mérkőzés állása a vendégeknek. A végjátékban bár nagyot küzdve Mihók Attila együttese kiegyenlített (10-10), köszönhetően Brezovszki Gerda góljainak, de többre már nem futotta az erejéből. Az utolsó három perc ismét a Fradié volt, aki így behúzta a mérkőzést 13-10-re.

Sokat nem kell várni a javításra, hiszen este 19.30-kor a DFVE újra a medencébe ugrik, ezúttal a BHSE ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában