kosárlabda

2021.01.01. 22:40

Újabb kemény mérkőzés előtt

A férfi kosárlabda NB I.-ben nincs megállás, az Alba Fehérvár szerdán Körmenden vívott rangadót, szombaton 17 órakor pedig már a Naturtex-SZTE Szedeák csapatát fogadják.

Káldor András

Ron Curry (2) jó teljesítményére szükség lesz

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Az Egis Körmend kihasználta riválisa szokottnál tompább és pontatlanabb játékát, és nem érdemtelenül győzte le őket. Forray Gábor, a fehérváriak vezetőedzője megpróbált mindent a mérkőzésen, hogy tanítványait felrázza, ám ezúttal nem járt sikerrel.

– Ez egy harcos, férfias meccs volt, sok ütközéssel, és ehhez jobban alkalmazkodott a Körmend. A második sanszot jobban kihasználta, nagyon sok támadó lepattanót szedtek, amiért őket dicséret illeti, minket pedig elmarasztalás, mert nem zártunk ki rendesen, és ezeket a szabad labdákat rendre megszerezték, azt kell, hogy mondjam, megérdemelten nyertek. Az az igazság, hogy nem játszottunk jól. Mindenki megpróbált a legjobb tudása szerint mindent, de van ilyen nap, amikor nekünk a gyűrűről kiperdül, ők pedig a megharcolt labdákat bepöccintették. És amikor lett volna lehetőségünk arra, hogy felzárkózzunk, vagy a mérleg nyelve esetleg átbillenjen, akkor mi mindig csináltunk egy hibát, a Körmend mindig csinált valami extrát – hangsúlyozta.

Ron Curry (2) jó teljesítményére szükség lesz
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-Archív

A fehérváriak legeredményesebb játékosa, Ron Curry 22 pontot gyűjtött, sokszor lehetetlen szögből tüzelt a hazai kosárra, nem rajta múlott, hogy vereséggel zárt csapata.

– Nagyon kemény, nehéz meccs volt, elismerésem a Körmendnek, nagyon keményen játszottak. Mi végig próbáltunk fordítani, mindent megtettünk, hogy megállítsuk őket, de sokszor leszedték a támadó lepattanót, és megnyerték a meccset – fogalmazott a bedobó.

Az Alba szombaton este javíthat, igaz, nem lesz könnyű dolga az idei szezonban eddig 14-ből tíz meccsen diadalmaskodó Naturtex-SZTE Szedeák ellen. Szrecsko Szekulovics egészen ütős csapatot formált a Tisza-parti együttesből, amely legutóbb Sopronban is nyerni tudott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában