Ezúttal nem sikerült

2021.01.15. 21:53

Az idényben először nem tudott betalálni itthon az AV19

A közel egyhetes „pihenő” után vereséggel folytatta szereplését a Hydro Fehérvár AV19 az ICE Hockey League-ben. A 36. fordulóban a Dornbirn három góljával mindhárom pontot elvitte az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokból.

Németh Krisztián

Nemcsak az ütőjüket, az erejüket is összemérték, ezúttal a Dornbirn volt a jobb

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mire véget ért a mérkőzésen az első harmad, kiderült, hogy az alapszakaszban a hatodik helynél már nem végezhet rosszabb pozícióban a Hydro Fehérvár AV19, mivel a hetedik helyezett Graz kikapott a Pozsonytól és már matematikailag sem érheti utol Antti Karhula együttesét. Ám a hatodik pozíciót birtokló Dornbirn még elméletileg befoghatja Hári Jánosékat. Egy győzelem azonban egészen minimálisra csökkentette volna a voralbergiek matematikai esélyeit az előzésre. Elméletileg egyébként nincs sok. Nem mintha a fehérvári csapat számolgatni szeretne, de megkockáztatjuk, mindenki vágyik az érzésre, hogy garantált legyen legalább a felsőházi tagságot jelentő ötödik hely.

Az AV19 meggyőző hazai mutatóval vágott neki a két együttes 45. egymás elleni derbijének. A házigazdák utolsó hét Raktár utcai meccsükből csak egyet buktak el, míg a Dornbirn utóbbi öt meccséből csak a legutóbbit tudta megnyerni.

Az első húsz percet határozottan kezdték a vendégek, aztán kiegyenlítetté vált a játék, az AV19-nek is voltak lehetőségei, de nem akkorák, mint a vendégeknek. A harmad derekán Daniel Woger ütőjében maradt a vezető gól, hála Janus Jaroslav kapusnak, aki bravúrosan védte a közeli lövést. De Oskar Östlundnak is volt dolga a másik ketrec előtt, a többi között Horváth Milán lövésének köszönhetően.

Másfél perc sem telt el az első szünet után, amikor a fehérváriak zavarát kihasználva Kevin Macierzynksi egymaga kontrázott, majd a kapuba lőtt, 0-1. Egy újabb ellentámadás végén Daniel Woger került óriási ziccerbe, Janus újabb hatalmas védést mutatott be, de a kapuvas is kellett ahhoz, hogy ne legyen kétgólos a Fehérvár hátránya.

Nemcsak az ütőjüket, az erejüket is összemérték, ezúttal a Dornbirn volt a jobb
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Mindig hiányoznak a szurkolók, de talán ez volt a meccsnek az a periódusa, amikor a fehérvári drukkerek át tudták volna lendíteni a csapatot nehézségeken. Ezúttal is meg kellett elégednie csapatnak az előre felvett, hangszórókból szóló rigmusokkal. Emberelőnyben sem sikerült bevenni a Dornbirn kapuját, majd nem sokkal később már majdnem kiegészült létszámban a Fehérvár, amikor közelről megsorozták Janust és harmadszorra már utat talált a kipattanó korong a kapuba, 0-2. A játékrész vége felé közeledve Alexander Petan indításából Erdély Csanád egy az egyben vihette a korongot a kapura, de fölé, mellé lőtt.

A Fehérvár sorsát ezen az estén az egykori Raktár utcai közönségkedvenc Andrew Yogan pecsételte meg. A záró játékrész derekán az amerikai csatár vert be egy kipattanó korongot, 0-3. Három perccel a vége előtt lekorcsolyázott Janus, egy kiállítás után pedig hat a négy ellen támadott az AV19, de Östlundnak nem lehetett betalálni.

A Fehérvár a szezonban először maradt itthon szerzett gól nélkül. Vasárnap este lehet javítani az Innsbruck ellen! A Bolzano szétlövéssel nyert Villachban és 67 ponttal vezet, az AV19 továbbra is a második 65 egységgel. Harmadik a Klagenfurt 60 ponttal.

JEGYZŐKÖNYV

Hydro Fehérvár AV19–Dornbirn 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy A., Rencz, Váczi, Kis-Király.

Fehérvár AV19: Janus – Campbell, Stipsicz, Kuralt, Hári, Hargrove – Caruso, Szabó B., Petan, Bartalis, Erdély – Horváth M., Geiger, Szita, Kähkönen, Mihály – Sárpátki, Lahti, Kovács A. Vezetőedző: Antti Karhula.

Dornbirn: Östlund – MacKenzie (1), Kaldis, Woger, Brosseau, Romig (1) – Nillson, Kokkila, Schwinger, Haußle 1, Macierzynski 1 (1) – Schnetzer, O. Magnan, Jevpalovs, Rapuzzi (1), Yogan 1 – Antonitsch, Straka, Fröwis. Vezetőedző: Kai Suikkanen.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Kapura lövések: 32-24

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában