az elején eldőlt

2021.01.19. 22:38

Nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát a Titánok

Az Erste Liga keddi játéknapján a Titánok az előző napi vereség után visszavágásra készültek a Corona Brasov Wolves ellen. Mindez azonban idejekorán álom maradt, mert az erdélyiek gyorsan eldöntötték a párharcot.

Káldor András

Rétfalvi Kristóf (Titánok, kék) és Bors Huba-Ferenc kemény csatája a korongért

Fotó: Titánok

Huszonnégy órán belül másodjára is összecsaptak a felek, így igencsak benne volt még a lábakban a hétfőn este lejátszott mérkőzés. Kasper Vuorinen, a Titánok vezetőedzője némileg megkeverte a sorokat, így az első színmagyar sor lett, míg a másodikban jobbára a légiósok kaptak helyet. Abban bízhattak a vendéglátók, hogy fordul a kocka és ezúttal a speciális egységeik jobb napot fognak majd ki, mint előző nap.

Még nem telt el egy perc sem, és máris hátrányba kerültek a Titánok, Almási Márkot küldték ki pihenni két percre a bírók. Nem is kellett sokat várni arra, hogy kiegészüljenek a hazaiak, Pavlo Boriszenko úgy talált a kapuba 30 másodperc elteltével, hogy Gyenes Dávid lábai között jutott a korong a hálóba, 0-1. A 6. percben kettős emberfórba került a Fehérvár-farm, de túlságosan sokra nem mentek vele, igaz, a szimpla előnnyel sem. Kiegészülve már azonban ment, a 9. percben Balogh Bence készítette le a pakkot Dobmayer Dominiknak, aki nem teketóriázott, bevette a kaput, 1-1. Aztán érdekes eset történt a harmad közepén Gyenest akadályozta egy vendégjátékos, aki a kapuban volt, közben pedig Boriszenko bombája került a gólvonal mögé. Mindenesetre a sípmesterek hosszasan tanácskoztak, melynek a végén elsőre megadták a találatot. Vuorinen majd felrobbant mérgében, de érthetően Gyenes sem volt a legfényesebb kedvében, hiszen nem tudta a dolgát tenni… Hosszú percekig állt a játék, majd elmentek videózni a bírók, de ragaszkodtak az előző döntésükhöz, és újfent gólt ítéltek. A közjáték megzavarta a Titánokat, a 16. percben egy korongvesztést követően a lecsorgó pakkra csapott le Tranca Daniel, és varrta fel a keresztvas alá, 1-3. Még nem volt vége, tovább forrt a feketeleves, a 19. percben üresen kapta Molnár Zsombor a korongot Cody Fowlie-tól, és nem is okozott gondot számára, hogy a kiszolgáltatott Gyenes mellett bevegye a kaput, 1-4.

Rétfalvi Kristóf (Titánok, kék) és Bors Huba-Ferenc kemény csatája a korongért
Fotó: Titánok

Az első szünet után harapósabban indítottak a Farkasok, és a 22. percben nem sok hiányzott ahhoz, hogy növeljék vezetésüket a sárga mezesek, Tomás Klempa a kapuvasat találta telibe oldalról. A Titánok kissé visszafogottan játszottak, ráadásul egyáltalán nem volt ínyükre a brassóiak letámadós hokija. A folytatásban is sokkal többet volt a korong a hazaiak harmadában, Gyenesnek minden tudására szükség volt, hogy megakadályozza az újabb gólt. Így történhetett a 30. percben, hogy Tranca egyedül vezethette rá a korongot, de a hálóőr remekül hárított. Majd a játékrész hajrájában szintén Tranca előtt nyílt komoly sansz, ám közeli emelését Gyenes elvetődve védte. Hiába volt meccsben a vendéglátó, 1:23-mal a pihenő előtt balról Oliver Damme-Malka jól helyezett lövése átjutott Gyenesen, és a kapuban kötött ki, 1-5.

A záró húsz perc elején sem változott túlságosan sokat a koreográfia, főként az erdélyi együttes támadott, míg a Titánok szórványos akciói azért meg-megmozgatták néhányszor Tőke Zoltánt. Aztán az 52. percben egy ártatlan szituáció végén Almási lövése után csak gólt ünnepelhettek a kékek, 2-5. Nem sokkal később Dézsi a kapuvasat lőtte meg, de ez már nem osztott-szorzott, megérdemelten nyertek a vendégek.

Jegyzőkönyv

Titánok–Corona Brasov Wolves 2-5 (1-4, 0-1, 1-0)

Győr, NEMAK csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Berger, Soós, Dorner, Fényi.

Titánok: Gyenes – Erdély B., Reiter A., Császár, Dézsi, Madácsi – Kóger B., McNulty, Luusuaniemi, Tiainen, Jakimcsuk – Dobmayer 1, Vas, Almási 1, Balogh B. (1), Kovács A. (1) – Nagy Á., Németh K., Rétfalvi, Vincze G. (1). Vezetőedző: Kasper Vuorinen

Brasov: Tőke – Boriszenko 2, Carlson (1), Klempa, Tranca 1 (1), Valchar – Dame-Malka 1, Wilson, Fowlie (1), Gliga (1), Molnár Zs. 1 (1) – Bors, McFadden (1), Molnár Z., Péter B., Andrei Vasile – Gajdó T., Gajdó B., Szőcs, Nicolae Vasile. Vezetőedző: Dave MacQueen

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Kapura lövések: 26-31

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában