Erdély és Sárpátki is két gólt vágott a Pozsonynak

2021.01.05. 22:10

Kettős öröm idehaza

Sima, 5-2-es győzelmet aratott a Hydro Fehérár AV 19 a Bratislava Capitals ellen az ICEHL keddi játéknapján. Huszadik győzelmét aratta a szezonban Antti Karhula együttese.

Németh Krisztián

Sárpátki Tamás (kékben) remekelt, duplázott a Pozsony ellen

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vártnál eggyel több hazai meccs jutott az alapszakaszban a Hydro Fehérvár AV19-nek, miután a felek úgy egyeztek meg, hogy Pozsony helyett Székesfehérváron rendezik a két együttes közötti negyedik párharcot. Technikailag idegenbeli, gyakorlatilag hazai meccs volt a ligaújonc elleni kedd esti összecsapás. Joggal remélhettük, hogy behúzza a győzelmet Antti Karhula legénysége, hiszen háromból háromszor győzték le a Bratislava Capitalst. A hazai „jutalomjáték” azért is jött jól, hogy nagyobb eséllyel lehessen tartani a lépéselőnyt a tabellán a Bécs előtt, mert ha a fővárosiak három pontot szereznek, és az AV19 egyet sem, akkor helyet cseréltek volna a második pozícióban. Bizony ehhez hozzá kell szoknia annak, aki üldözőből üldözötté lép elő…

A hétfőn igazolt finn csatár, Miika Lahti nem mutatkozott be ezen az estén a Fehérvárban, viszont a második legeredményesebb magyar játékos, Erdély Csanád révén első emberelőnyét gólra váltotta a házigazda, amikor a csatár középről vágta be a korongot mindjárt a meccs elején, 0-1. Sorra dolgozta ki a helyzeteket a Fehérvár az első tíz percben, ám szinte a semmiből jött az egyenlítés Guimondtól, jelezvén, hogy a Pozsony hiába foglal helyet a bajnokság hátsó traktusában, nincs helye könnyelműségnek, 1-1. Gyorsan jött az „erősítés”, mindössze 22 másodperc kellett az újabb vezető gólhoz! Toni Kähkönen átadását Sárpátki Tamás pofozta a kapuba, 1-2. Párszor megtornáztatták Janus Jaroslavot a fehérvári kapuban, a másik ketrec előtt viszont kevesebb mint fél perccel a szünet előtt, éles szögből újabb hazai gól született. Megint Sárpátki volt eredményes, 1-3!

Az előnyt mindjárt a második húsz perc elején sikerült tovább növelni, ekkor Erdély Csanád éles szögből csapott le egy kipattanóra, 1-4. Két nagy helyzete volt ebben a harmadban a hazaiaknak: Erdély és Hári János is közel volt a gólszerzéshez, de aztán több teret kapott a Pozsony, ami intő jel volt az utolsó harmadra.

Sárpátki Tamás (kékben) remekelt, duplázott a Pozsony ellen
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem rontottak neki a vendégek a házigazdáknak az utolsó játékrészben, viszonylag békésen csordogált a meccs. Aztán kilenc perccel a vége előtt feljött mínusz kettőre a Pozsony, 2-4. Azt nehéz lett volna elképzelni, hogy ezután lehokizzák a Fehérvárt, de meghúzták a kapus nélküli játékot az utolsó három percben. Janus nagy védése, a másik kapunál pedig egy kékvonalas vasról maradhat emlékezetes a hajrá. De elsősorban arról, hogy Anze Kuralt besuhintotta a mindent eldöntő találatot, 2-5.

Huszadik győzelmét aratta a szezonban a Fehérvár, ebből tizenhatot a rendes játékidőben ért el. Csak a mihez tartás végett: az előző évadban összesen huszonkettőnél állt meg.

JEGYZŐKÖNYV

Bratislava Capitals–Hydro Fehérvár AV19 2-5 (1-3, 0-1, 1-1)

Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kincses, Rencz, Váczi, Muzsik.

Bratislava: Coreau – Culkin, Guimond 1, Hudec, Hults, Ahl – Finn, Sedivy, Miklik, Bubela 1, Cajkovic (2) – Durkech, Bohunicky, Fortier, Higgs (1), Lapsansky – Lipiansky, Boldizar, Bezak, Buc, Salka. Vezetőedző: Peter Draisaitl.

Fehérvár AV19: Janus – Campbell (1), Stipsicz, Kuralt 1, Hári (1), Hargrove (1) – Caruso, Szabó B., Petan (1), Bartalis (2), Erdély 2 – Horváth M. (1), Geiger (1), Szita, Kähkönen (1), Mihály – Sárpátki 2, Kovács A.. Vezetőedző: Antti Karhula.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Kapura lövések: 23-20

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában