Újabb nehéz ellenfél vár a DKKA-ra

2021.01.04. 22:08

Jól sikerült főpróba a győri előadás előtt

A Pénz­ügyőr ellen folytatta jó sorozatát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a ligakupában. A döcögős kezdés dacára a hajrára összeszedték magukat, és magabiztosan győztek, szerdán azonban az Eb-hősökkel teletűzdelt Győri Audi ETO-hoz látogatnak.

Kecskés Zoltán

Megszenvedett a piros-fehér DKKA a Pénzügyőr csapata ellen a ligakupában

Fotó: a klub

Nem sokat pihenhettek a K&H női kézilabdaligában a Ferencváros elleni vereség után Vágó Attila lányai, akikre vasárnap délután nem NB I.-es forduló, hanem ligakupa várt. Az előzményekről tudni kell, hogy a Kohász remekül kezdte az NB I.-es és NB I/B-s csapatok számára kiírt sorozatot, melynek nyitányán előbb a Tempo KSE-t verte meg otthon 48-25-re, majd december 21-én az NB I/B Keleti csoportját hibátlan teljesítménnyel vezető Vasas otthonában is sima, 42-27-es sikernek örülhetett.

A DKKA felnőttcsapata egyértelmű esélyesként fogadta az NB I/B Keleti csoportjában hatodik helyén álló Pénzügyőrt, kötelező volt a győzelem Bulath Anitáéknak, de mint tudjuk, olykor ez a legnehezebb. Jól is tartotta magát a vendégcsapat, hiszen hiába húztak el az elején három góllal az újvárosiak, a sok hiba visszaütött, és az erőszakos játékot felvállaló Pénzügyőr mindösszesen kétgólos hátrányból várhatta a fordulást (12-10).

Megszenvedett a piros-fehér DKKA a Pénzügyőr csapata ellen a ligakupában
Fotó: a klub

A második játékrész első felében sem változott sokat a játék képe. A DKKA nem parádézott, és a vendégek harciassága ismét kifizetődött, többször is feljöttek egy találatra, igaz, egyenlíteni nem tudtak. Aztán a 36. percben átszakadt a gát, három gólra növelték az előnyüket, sőt a 40. percben már 19-13-ra vezetett a Vágó-csapat. Ez­után bár a Pénzügyőr időt kért, ez sem törte meg a piros-fehérek lendületét, és már csak az maradt a kérdés a végére, hogy milyen arányban nyerik a meccset a dunaújvárosiak. Végül simán, 29-18-ra nyert a Kohász, így három fordulót követően hibátlan teljesítménnyel állnak a sorozat C csoportjának első helyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában