Újfent a Jászberényt kell legyűrni

2021.01.15. 21:14

Ismerős ellenfél fogadja az Albát

Az Alba Fehérvár csapata három napon belül másodszor találkozik szombaton este 18 órakor a Jászebrényi KSE együttesével. A feladat adva, ismét le kell győzni a sereghajtót.

Káldor András

Lukács Norbert szerdán jól védekezett, ma is hasonló teljesítményt várunk tőle

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

Szerdán az Alba Fehérvár remek első negyedet produkált, ám ezt követően mondhatni eléggé visszavett lendületéből a kék-fehér alakulat, és korántsem olyan meggyőző játékkal rukkolt ki, mint az első tíz percben.

A 28-9-es vezetés talán megelégedetté tette az albásokat, de kétségtelen, hogy nem tüzelte fel őket a nagyarányú előny, hanem éppen a fordítottja történt. A következő játékrészt elveszítették, és a záró negyedet ikszre hozták. Természetesen az tetemes fór kitartott a végéig, de intő jel lehet a következő, mai találkozóra, hogy ez a Jászberény, már nem az a Jászberény, amely lényegében korábban a pofozógép szerepét töltötte be. Erre utal Forray Gábor a fehérváriak vezetőedzője is.

Lukács Norbert szerdán jól védekezett, ma is hasonló teljesítményt várunk tőle
Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

– Egyetlen pozitívum volt ma, hogy nyertünk, de ezt el is a vártam. Nem közhely, hanem tényleg így van, hogy ezek a mérkőzések a legnehezebbek. Nem érheti szemrehányás a játékosokat az első negyedért, mert úgy kezdtük el a mérkőzést, ahogy azt megbeszéltük, hiszen ott tetemes előnyt építettünk ki. Azonban ezt követően azt gondoltuk, hogy vége van a meccsnek, belealudtunk, elvesztettük a koncentrációnkat. Nem az volt, hogy nem akartunk, mindenki tette a dolgát, de lassan, olyan urasan… A Jászberény tudtuk, hogy már nem a gyenge csapat, amely azelőtt negyven-ötven ponttal kikapott, komoly légiósaik vannak. Tizenhárom támadólepattanót

leszedtek, tizenhárom eladott labdánk volt, ez egyáltalán nem jó. Aminek örültem, hogy hatvan pont környékén tartottuk ellenfelünket, pedig eddig ők közel száz pontokat dobtak. A védekezésünk nagyjából rendben volt, de tudunk mi ennél jobban is játszani támadásban és azt ígérhetem, hogy szombaton harapósabban fogunk elmenni, mert azon kívül, hogy nyertünk, nem vagyok elégedett. Az első negyeden kívül a többi játékperc még edzésnek sem volt megfelelő, ugyanis, ha így mozognánk edzésen, akkor nagyon mérges lennék. – tette hozzá a szakember.

Csatlakozott mesteréhez a 18 pontig jutó Frank Turner is, aki Stacy Davis és Vojvoda Dávid mellett csapata legeredményesebb játékosa volt.

– Jól kezdtük a mérkőzést, de volt amikor, nem koncentráltunk maximálisan a mérkőzésre. Jobb csapatok ellen fontos, hogy negyven percig tudjunk koncentrálni. Sokkal jobb játékra lesz szükségünk a folytatásban, már Jászberényben is. – fogalmazott a kék-fehérek irányítója.

Mindenesetre a fehérváriak számára intő jel lehet a szerdai végjáték…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában