Vízilabda

2021.01.27. 21:11

Hatodik helyen zártak a dunaújvárosi lányok

A klubcsapatok nem maradtak meccs nélkül, míg a magyar női vízilabda-válogatott Triesztben kiharcolta a tokiói részvételt. Az Olimpia Kupa 2021-ben a hatodik helyen zárt a DUE-MAARSK.

Németh Krisztián

A sorozat január közepén indult és vasárnap ért véget. A cél az volt, hogy meccsben maradjanak azok, akik nem tagjai a válogatottnak. A dunaújvárosi együttes a csoportmeccsek során szoros, háromgólos vereséget szenvedett a későbbi győztes FTC-től, majd 24-9-re elpáholta a BHSE együttesét. A trió második helyén végezve az úgynevezett „Piros” csoportba kerültek az újvárosiak, ahol 15-10-re kikaptak az Egertől, majd egy igazán góldús mérkőzésen, nagy csatában 17-15-re alulmaradtak az UVSE-vel szemben. Ez pedig azt jelentette, hogy a sorozatot a hatodik helyen zárja Mihók Attila vezetőedző együttese.

– A sorozat rettentően értékes volt számunkra, hatalmas jelentőséggel bír azon sportolóink számára, akik régóta tagjai, vagy szeretnének a tagjai lenni a csapatnak. Ez egy igazi bizonyítási lehetőség volt számukra – mondta az újvárosi szakember.

Az Olimpia Kupa dobogóján a Ferencváros mögött a BVSC és a junior női válogatott végzett. A bajnokság február közepén folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában