Lélekmelegítő diadal

2021.01.29. 08:00

Garda Krisztina éremért megy majd a tokiói olimpiára

Garda Krisztina, a ­DUE-MAARSK vízilabdázója második olimpiájára készülhet, miután a női vízilabda-válogatottal kivívta az olimpiai szereplést Triesztben. Álmai vannak, megérzései még nincsenek Tokióról.

Németh Krisztián

Garda Krisztina második olimpiájára készülhet

Fotó: Balogh László / MW-archív

Garda Krisztinának sem lehetnek jó emlékei a riói női vízilabdatorna végjátékáról, a nemzeti csapat jelenlegi keretéből ő is azok közé tartozik, akik ott voltak a medencében. A csapat az elődöntőben az amerikaiaktól kapott ki, a bronzmeccsen pedig a rendes játékidő vége előtt hiába vezetett az oroszok ellen, ötméterespárbajban lemaradt a bronz­éremről. Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Válogatottunk négy újvárosi játékossal a soraiban az ötkarikás selejtezőn bebizonyította, jó esélye van arra, hogy végre megszerezze a magyar női vízilabda első olimpiai érmét.

– A legfontosabb, hogy megvan a kvóta. A görögök elleni meccs kisiklás volt, de ezt leszámítva jó teljesítményt nyújtott a csapat és bebizonyítottuk – elsősorban magunknak –, hogy bárkit képesek vagyunk megverni téthelyzetben. A szívünk és az eszünk is a helyén volt. Hosszú idő után a görögök voltak az első komoly ellenfeleink. A trieszti diadal csak részsiker volt, de nagyon örülök neki. A célunk, hogy Tokióban érmet nyerjünk. A válogatottbeli csapattársaim: Keszthelyi Rita, Szűcs Gabi, Gangl Edina, Antal Dóra mesélték, hogy mire lehet számítani a kvalifiká­ciós tornán, mert a 2012-esen részt vettek. Mindenki tudta, hogy egy meccsen fog eldőlni – mondta lapunknak Garda Krisztina, a DUE-MAARSK 26 éves pólósa.

Garda Krisztina második olimpiájára készülhet
Fotó: Balogh László / MW-archív

Garda Krisztina nyert már Európa-bajnokságot, tavaly itthon Eb-bronzot is, állt dobogón világbajnokságon, de a legnagyobb álmát Rióban nem sikerült beteljesíteni. Nem csak a vízilabda a mindene! Imádja a meséket és a mesefigurákat. Dél-Amerikába egy plüssminyon „kísérte el”. Tokióban minden valószínűség szerint megadja a lehetőséget egy új figurának a debütálásra és a nagyobb szerencse meghozására.

– Az összes plüssömet és figurámat nagyon szeretem, ha ezen múlna, mindet magammal vinném Japánba. De évek óta egy rendkívül praktikus, melegíthető plüsselefántot viszek magammal mindenhová. Nagy eséllyel ő fog velem utazni Tokióba.

Triesztben nemcsak a „plüssradiátor”, hanem a siker is megmelengette ­Garda Krisztina lelkét. Kellett is, mert nem volt egyszerű az elmúlt jó pár hónap.

– A tavalyi év mentálisan fárasztott nagyon le. Ezt nehezebb is kipihenni, mint a fizikális fáradtságot. De most egészen jó állapotban érzem magam. Vízilabdameccset játszani még mindig jobb, mint úszóedzésen részt venni!

Meccsből továbbra sem lesz hiány! A DUE-MAARSK együttesére egy hét múlva Veronában, az Euroliga selejtezőjében vár fontos feladat.

– Hétfőn érkeztünk haza, de csütörtökön már edzettünk Dunaújvárosban. A Vouliagmeni és a Sabadell csapatával fogunk két nagyon nehéz meccset játszani – zárta mondandóját a DUE-MAARSK és a válogatott világklasszisa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában