Egyéni villanások nélkül

2021.01.21. 22:32

Csoportmásodikként jutott tovább a magyar női póló-válogatott

Első komolyabb összecsapását vívta az olaszországi olimpiai kvalifikációs vízilabda tornán a magyar női válogatott. A görögök jobbak voltak, s nyerték a csoportot.

Ferencz Balázs

A szövetségi kapitány, Bíró Attila nem volt boldog a medence szélén, javulniuk kell a lányoknak

Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet-archív

Magyarország – Görögország 5-8 (1-1, 1-2, 1-3, 2-2)

Gólszerzők: Gurisatti 2, Vályi 1, Szücs 1, Keszthelyi 1, ill. E. Plevritou 3, Xenaki 2, M. Plevritou 1, Tsoukala 1, Eleftheriadou 1

Mindössze egy döntetlen is elegendő lett volna négy dunaújvárosi pólós lányt is soraiban tudó magyar nemzeti együttesnek a csoportelsőséghez. Az első negyedben ennek megfelelően alakult a Görögország elleni csata, intenzíven kezdett Bíró Attila együttese. Bár, főként a védekezésre koncentráltak jobban a felek, Szücs Gabriella fórból talált be, de a túloldalon E. Plevritou válaszolt, 1-1.

A második felvonásban a görögök két ötméterest értékesítve kovácsoltak előnyt, míg a kissé pontatlanul játszó magyarok támadásait rendre megtorpedózták. Csupán Vályi Vanda talált be a meccs ezen szakaszában, 2-3.

A szövetségi kapitány, Bíró Attila nem volt boldog a medence szélén, javulniuk kell a lányoknak
Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet-archív

Fordulás után is a görögök maradtak lendületben. E. Plevritou és M. Plevritou góljaival 5-2-re elléptek, Gurisatti Grétáék azonban emberelőnyből sem tudtak túljárni a hosszú kezű hellén kapus eszén. Illés Anna szépített, de negyed vége előtt Eleftheriadou visszaállította a három gólos differenciát, 3-6.

A záró periódus elején eldőlt a meccs, Xenaki emberelőnyből hizlalta a fórt (3-7), s hiába kapaszkodtak közelebb a magyar lányok Gurisatti révén, Xenaki megint beköszönt. Keszthelyi Rita találata csak szépségtapasz volt, a görögök 8-5-re nyertek, s csoportelsőként léptek tovább. Magyarország pólós lányai a pénteki negyeddöntőben Franciaország ellen száll medencébe.

- Tizenegy hónap után ez volt az első érdemi mérkőzésünk, ez tény, mint ahogy az is tény, hogy pontatlanok voltunk, a támadásaink nem sikerültek, az emberfórókat nem úgy játszottuk meg, ahogy elterveztük. A görögök nem okoztak meglepetést, jól csinálták, amit tudnak. A baj az volt, hogy nálunk nem akadt jó egyéni teljesítmény. Nyilván ezt alaposan át fogjuk beszélni, mert ez nagyon kevés – értékelt Bíró Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában