Megvan a rájátszás!

2021.01.25. 21:24

Biztos tagja az ICEHL playoffjának a Hydro Fehérvár AV19

Miután vasárnap este a Dornbirn kikapott a Villachtól, matematikailag is biztossá vált, hogy a rájátszást jelentő felsőházban végez a Hydro Fehérvár AV19. A csapat négy fordulóval az alapszakasz vége előtt az ICE Hockey League harmadik helyén áll.

Németh Krisztián

Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy zárt kapuk mögött zajlik a szezon

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Van, ami jobban esik a pihenőnél egy megerőltető, nagy győzelmekkel, remek meccsekkel, sok utazással és sikerrel teli időszak után? Van. Amikor kiderül, hogy a munka meghozza gyümölcsét, azaz a biztos tagságot a hőn áhított rájátszásba.

Miközben a fehérvári hokisok kipihenik az elmúlt időszakot, a bajnokságban sorra pótolják a koronavírus-járvány miatt elmaradt mérkőzéseket. Már jóval kiegyenlítettebbek a meccsszámok.

A Raktár utcában eddig sem kellett nagyon aggódni, hiszen az már korábban biztossá vált, hogy – az egyébként teljesen elképzelhetetlen – legrosszabb forgatókönyv szerint sem csúszhatnak lejjebb a hatodik helynél. Kizárt volt, hogy egyetlen pontot se szerezzenek a hátralévő fordulókban, a Dornbirn pedig megszégyenítse a fél mezőnyt. Valóban nem így történt és mivel vasárnap este a voralbergi csapat 5-3-ra kikapott a Villachtól biztossá vált, hogy nem tudja beérni pontszámban a Fehérvárt, amely így megváltotta jegyét a playoffra. A felsőházban biztosan ott lesz a Bolzano, valamint a legutóbbi bajnok (a 2019-es nyertes, tavaly a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a sorozat, nem hirdettek győztest) a Klagenfurt. A negyedik helyen álló Bécs nagyon közel van ahhoz, hogy megváltsa tagságát a rájátszásra, a Salzburgnak pedig még mindig egy szakajtónyi elmaradt meccset kell pótolni, így meglepetés lenne, ha nem az első ötben zárnának.

– Nagyon örülök, hogy az első célunkat már négy fordulóval az alapszakasz vége előtt elértük. Remélem, hogy ez a helyzet extra erőt és lendületet ad majd a csapatnak a „hosszú” szünet után, mert a szezonban még rengeteg dolgunk van – fogalmazott Szélig Viktor általános igazgató a klub honlapján.

Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy zárt kapuk mögött zajlik a szezon
Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

A magyar ICE-résztvevő tizennégy éve szerepel a nemzetközi bajnokságban, története során hatodik alkalommal került a rájátszásba. Most már az az elsődleges kérdés, hogy hány bónuszponttal tudja kezdeni majd a középszakaszt a Hydro Fehérvár AV19. Az alapszakasz első három helyezettje négy, kettő, illetve egy egységet kap útravalóul.

Antti Karhula csapata két hazai, majd két idegenbeli mérkőzéssel zárja a 44 fordulót. Pénteken szuperrangadó következik, hiszen az a Bolzano látogat a Raktár utcába, amelyet óriási csatában győztek le Dél-Tirolban Hári Jánosék. Vasárnap a kék-fehéreket a rájátszásba „pöccintő”, ugyanakkor „tuti” alsóházi tag Villach érkezik Székesfehérvárra. Jövő héten dornbirni és klagenfurti túra zárja a kaland első részét.

Bár a kaland sava-borsa ezután következik! Várhatóan február elején a középszakasszal, majd a szezon eszenciájával, a rájátszással március idusától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában