Az edzőváltás dacára súlyos vereséggel zártak

2020.12.08. 22:21

Továbbra is gödörben a Bikák

A jégkorong Erste Liga keddi játéknapján az Opten Vasashoz látogatott az idén még rendes játékidőben szerzett győzelem nélkül álló Dunaújvárosi Acélbikák. A Vasas, végig kézben tartva a meccset, magabiztosan győzte le riválisát.

Káldor András

Az újvárosi Keegan Dansereau (fehérben) a Vasas védőinek darálójában

Fotó: Vasas Attila

Opten Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)

Káposztásmegyer, zárt kapuk. Vezette: Babic, Berger, Somos, Balla

Vasas: Tóth K. – Bukor, Seregély, Bödök 1, Czakó 1 (2), Turbucz 1 – Kmec 1, Tornyai (1), Béres, Páterka (1), Szalma 1 – Farkas B., Léránt (1), Schmál, Szlama (1) Vesutkin 1 (2) – Surányi, Szabó Z., Farkas M., Németh Á., Pápa B. Vezetőedző: Ladányi Balázs

DAB: Hughson – Kovács B., Nilsson 1, Dansereau, St. Pierre, Szappanos (1) – Dósa, Philips, Azari, Mazurek, Pinczés O. – Hruby, Mestyán, Németh P., , Pihlqvist, Pozsár – Jakabfy, Lencsés, Barna, Gebei G., Tamás. Vezetőedző: Leo Gudas

Kiállítások: 6, ill. 0 perc

Kapura lövések: 36-34

A találkozó nagy kérdése volt, hogy az újdonsült vezetőedző, Leo Gudas vajon kire számíthat, de végül Török Viktor és Odnoga Mátyás maradtak meg a tetemes sérültlistából, az egy meccsre eltiltott Keegan Dansereau viszont már a szakember rendelkezésére állhatott. Nem várt sétagalopp a lejtmenetben levő újvárosiakra, a Vasas masszív, ötletesen játszó csapatnak tűnt a vasárnapi, hosszabbításban, a Titánok ellen elvesztett meccsen.

Az újvárosi Keegan Dansereau (fehérben) a Vasas védőinek darálójában
Fotó: Vasas Attila

A 2. percben kapuvasat lőtt a Vasas, és a folytatásban is többet kezdeményezett, aktívabb volt, mint ellenfele. A 8. perc közepén elcserélte magát a DAB, Szalma Dániel megszerezte a korongot, Makszim Vesutkinhoz passzolt, aki meg sem állt vele Garrett Hughson kapujáig, 1-0. A 10. percben éles szögből Páterka Bence vette be kis híján újfent a vendégek ketrecét. Ezt követően viszont a túloldalon Tóth Károlynak kellett bizonyítani formáját, Németh Péter lövése okozott gondot a kapusnak. Lassan „megérkezett” a meccsbe az Újváros, már sokkal több időt töltve a hazai harmadban, aztán a 16. percben Daniel Nils­son szánta el magát lövésre a kék vonalról, és a pakk – talán érintve valakit a kapu előtt – a gólvonal mögött kötött ki, 1-1.

Kiegyenlített játékkal indult a középső játékrész, majd a Vasas a 29. percben formás akció végén jutott megint előnyhöz, a rövid felső sarokba lőtt Turbucz Martin, 2-1. A hátralevő időben gyűrték egymást a felek, a harmad záró percében pedig egy furcsán pattanó korongot vágott be a levegőből Bödök Bence, 3-1.

A 45. percben az addig két assziszttal jeleskedő Czakó Barnát Vesutkin remekül ugratta ki, és a csatár nem is hibázta el a helyzetét, 4-1. Egy perc telt el, és Páterka lövését ugyan még hárította Hughson, de Szalma Zsolt már mattolta a hálóőrt, 5-1. A 60. percben még Dusan Kmec a kapu torkából talált be, végképp lezárva a csatát, 6-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában