Anglia és Lengyelország is a vb-csoportban

2020.12.07. 21:48

Nehéz az út Katarba

Kisorsolták a 2022-es labdarúgó világbajnokság selejtezőcsoportjait. A magyar labdarúgó-válogatott az I csoportba került, ahol Angliával és Lengyelországgal is megmérkőzik.

Ferencz Balázs

A Mol Fehérvár FC válogatott csatára, Nikolics Nemanja világklaszszis védőkkel szemben is villoghat majd

Fotó: Mirkó István

Svájcban a 117-szeres olasz válogatott középpályás, valamint a hollandok korábbi sztárja, a 109-szeres válogatott Rafael Van der Vaart álltak az urnák mögött, s keverték a golyókat szorgosan. Akadt dolguk, hiszen 55 európai csapatot kellett elszórniuk a tíz selejtezőcsoport nyitótabelláján. A válogatottakat hat kalapból sorsolták ki, melyek közül ötöt tíz csapat, egyet pedig öt válogatott alkotott. Az első kalapba a ranglista első 10 európai csapata került, a másodikban a ranglista 11-20. helyezettje, és így tovább… Mikor az AS Roma ikonja kihúzta Magyarországot a harmadik kalapból, már ott várt a mieinkre az I csoportban Anglia és Lengyelország.

Van der Vaart aztán Albániát, Andorrát és San Marino-t biggyesztette a magyarok alá.

A Mol Fehérvár FC válogatott csatára, Nikolics Nemanja világklaszszis védőkkel szemben is villoghat majd
Fotó: Mirkó István

Vagyis nincs könnyű dolga Magyarországnak, a csoport első két helyének valamelyikén kellene végeznie, hogy ott lehessen a 2022-es világbajnokságon Katarban. Ugyan alapvetés, hogy egy vb-kvalifikáció során nincs könnyű feladat, a kiváló játékosokat – mint például Harry Kane, Raheem Sterling, Marcus Rashford, Ross Barkley, Dele Alli, Jordan Henderson, vagy Trent Alexander-Arnold – felsorakoztató angolok és a világ egyik legjobb gólvágóját, Robert Lewandovskit foglalkoztató lengyelek bizonyosan pikáns, kiegyenlített meccseket vívnak egymással, míg a magyaroknak immár kutyakötelességük oda-vissza verni az albánokat, Andorrát és San-Marino-t. S ki tudja, az utóbbi időben, a Marco Rossi-érában sorra kellemes meglepetéseket okozó nemzeti együttes akár megrángathatja a nagyobbak bajszát is, pláne, ha a meccsek időzítése is kedvező lesz. Annyi bizonyos, a selejtezősorozat márciustól novemberig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában