Egy másodperc

2020.12.12. 05:30

Mohai Regi a felnőtteknél is érmet remél

Az Alba Regia Atlétikai Klub egyik legnagyobb ütemben fejlődő tehetsége Mohai Regina. A 17 esztendős lány 2020-ban korosztályában nem talált legyőzőre, ráadásul a világranglista hatodik helyére nyargalt.

Ferencz Balázs

Mohai Regina (középen) sűrű és eredményes versenyszezonban bízik

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Varga Tamás tanítványa hosszú, göndör hajával, s jellegzetes szemüvegével amúgy sem összetéveszthető a rekortánon, de igazán akkor figyelt fel rá a honi atlétikatársadalom, amikor négy aranyérmet nyert az országos ifjúsági bajnokságon. Mohai Regina 400 méter sík- és gátfutásban is győzött a korosztályában, míg a 4×100-as és a 4×400-as váltóval is aranyérmes lett. Egyéni legjobbját azonban a csapatbajnokságon futotta 400 gáton, 59,34 másodperces ideje az U18-as világranglista hatodik helyére repítette.

– Azonkívül, hogy nem volt világverseny idén a vírus miatt, teljesen elégedett lehetek a szezonnal. Elértem a kitűzött célt. Egy perc alá szerettem volna kerülni a kedvenc számomban, a 400 gáton. Egy jó szereplés mindig motivá­ciót adott a következő futáshoz.

A rangsorokat tavaly kezdtem el nézegetni, amikor kijutottam az EYOF-ra. Már akkor is meglepődtem, mert a tizedik hely körül álltam. Idén minden egyéni csúcsom után nézegettem, hogy hányadik helyen állok, bevallom. De nem volt konkrét tervem, hogy ott legyek a legjobbak között, viszont örömmel tölt el, hogy a top 8-ban vagyok.

Mohai Regina (középen) sűrű és eredményes versenyszezonban bízik
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap-Archív

A Kodolányi Gimnázium­ban tanuló, érettségi előtt álló atléta tisztában van azzal, hogy fejlődnie kell.

– Állóképességben és technikában is van mit javítani, fejlődni. Sokat kell gátazni és résztávozni, s biztosan fejlődöm. Szeretnék évente 1 másodpercet faragni, vagyis 2021-ben az 58 első felét célzom meg.

Az alapozás javában zajlik az ARAK-nál, Mohai Regi pedig sűrű és eredményes szezonra vágyik. Ha minden jól alakul, s nem szól közbe a járvány, junior Európa-bajnokságot és világbajnokságot is rendeznek. A mindkét viadalra szinttel rendelkező fehérvári gátas számára az Eb lenne a fő verseny.

– Sajnálom, hogy idén elmaradt az Eb, pár hét kellett, mire feldolgoztam, mert szerettem volna egy jó eredménnyel kitűnni. Tavaly az EYOF-ot teljesen elizgultam, a junior Eb-n ezt nem szeretném már megtenni. Az elvárás csak a jó futás. Próbálom a legtöbbet belerakni ebbe a felkészülésbe, és bár azt sem tudjuk, a fedett pályás szezon hogyan alakul, most nagyon motivált vagyok.

Ráadásul jövőre a felnőtt országos bajnokságon is dobogóra szeretne állni, amiről idén épp lemaradt. Itthon a 19 éves Molnár Janka, valamint a szintén ARAK-os, 20 esztendős Mátó Sára a riválisai. Regi szerint egy-egy Bregyóban töltött edzés alatt Sára még nem kacsingat hátrafelé.

– Egy-két év még kell, hogy elérjek az ő szintjükre. Remélem, sikerül, ha így fejlődöm tovább – ha évente 1 másodpercet javulok –, közel kerülhetek hozzájuk. A tallinni junior Eb döntője mellett nagy álmom, hogy egyéniben is érmet szerezzek a felnőtt országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában