foci

2020.12.07. 21:58

Kiütéses felcsúti siker

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a rutinosabb kerettel rendelkező hazaiak már az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát.

krebsz András

Magasföldi József csapatkapitányhoz méltóan két találattal vette ki a részét a győzelemből

Fotó: PAFC

Puskás Akadémia II.–Mol Fehérvár FC II. 5-0 (3-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött, vezette: Horváth P.

Puskás II.: Auerbach – Hosszú (Szin, 76.), Papp K., Fodor, Nahirnij – Radics, Ominger – Tamás N., Sipos (Gruber, 76.), Kalmár (Vizler, 63.) – Magasföldi. Vezetőedző: Nagy Ádám.

Fehérvár II.: Heckó – Véglás, Urbán, Molnár B., Balogh M. – Papp A. (Jancsó, 59.), Rónaszéki, Kövesdi, Bihari (Varga M., a szünetben) – Major E. (Bozai, 83.), Szileszki (Zsédely, 74.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gól: Ominger (5.), Magasföldi (17., 57.), Tamás N. (37.), Molnár B. (61. – öngól.)

Óriási fehérvári helyzettel indult a vasárnap délelőtti összecsapás, az egy hete a Veszprémnek szabadrúgásból betaláló Major Ernő közel járt élete második NB III.-as találatához, ám az ötös sarkától eleresztett lövése a felső lécről a gólvonalra vágódott.

Magasföldi József csapatkapitányhoz méltóan két találattal vette ki a részét a győzelemből
Fotó: PAFC

A helyzetre szinte azonnal góllal felelt a Nagy-csapat, egy hazai szöglet után az őrzőjétől könnyen elszakadó Ominger Gergő kapásból, 10 méterről a kapu bal oldalába belsőzött, 1-0! Negyedóra elteltével jött az újabb Puskás-találat, a jobboldalon vezetett gyors támadás végén az ötös előterébe érkező Magasföldi József senkitől sem zavartatva passzolt a fehérvári hálóba, 2-0! A 36. percben szépíthettek volna a vendégek, ám Major 16 méteres kapáslövését a mozgásával ellentétes irányba megnyúló Auerbach földöntúli bravúrral szedte ki a bal felsőből. Az ellentámadásból aztán ismét betalált a PAFC II., a leshatárról kiugró Tamás Nándor passzolta el a játékszert a bizonytalanul kimozduló Heckó Kirill mellett, a labda lassan, de átcsorgott a gólvonalon, 3-0!

A fordulást követően a hazaiak ismét elszomorították az élete első felnőtt mérkőzésén védő fehérvári hálóőrt: a Debrecen színeiben négy Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen is pályára lépő, Székesfehérváron felcseperedő Fodor Marcell húzott el a baloldalon, a centerezését a duplázó Magasföldi juttatta közvetlen közelről a kapuba, 4-0! A kegyelemdöfést Molnár Bence öngólja jelentette, a kék mezesek védője egy sarokrúgás utáni kavarodásban szerencsétlenül ért a labdához, ami a saját kapujába került, 5-0!

A felcsútiak győzelmükkel felléptek a Nyugati csoport 16. helyére – Nagy Ádám tanítványai az elhalasztott érdi fellépésükön december 11-én még javíthatnak a helyzetükön –, míg a hetek óta megtizedelt piros-kékek számára eldőlt, hogy a 11. pozícióban töltik a telet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában